Muzika
0

Večeras BH Eurosong Show 2006

Sarajevo-x.com
Večeras će se u Naradnom pozorištu Sarajevo održati televizijski show u kojem će zvanično biti predstavljena pjesma predstavnica BiH na "Eurosongu 06" 17. marta u Atini.

U 70 minuta tv programa uživo će Hari Varešanović izvesti nekoliko verzija pjesme, autora Željka Joksimovića, a tv show će ugostiti brojne izvođače i autore koji su svojevremeno participirali na takmičenjima za Pjesmu Evrope.

Slogan ovogodišnjeg "BH Eurosonga 06" je "Vrijeme je za BiH", što znači da će svi audiovizuelni elementi biti u tom smjeru i da je projekt otvoren i poziva da doprinesu potpunom uspjehu.

Također su započete pripreme za produkciju spota pjesme, za šta svoj rediteljski rukopis želi staviti na raspolaganje BH Eurosongu 2006 proslavljeni bosanskohercegovački reditelj Pjer Žalica, koji je svojevremeno bio član benda Hari Mata Hari kao gitarista. Spot će se snimati u Mostaru.

Pjesma se trenutno nalazi u fazi finalne produckije, a snimljeni su back vokali i instrumentalne dionice. Hari i Željko su vrlo zadovoljni obavljenim poslom i najavljuju da je pjesma od prvobitne demo verzije progresirala do potpuno drugačijeg aranžmana.

Redakcija BH Eurosonga najavljuje da će prva stanica u promo turneji predstavnika BiH nakon BH Eurosonga biti Beograd, gdje će nastupiti u revijalnom dijelu Evropesme 2006, SCG izbora za Eurosong.

BHT 1 će u aprilu i maju realizovati dva specijalna tv show-a posvećena takmičenju za Pjesmu Evrovizije gdje će ugostiti predstavnike drugih zemalja.