Muzika
0

Večeras BH Eurosong 2003

PBS
Večeras će se s početkom u 20.00 sati u Skenderiji održati izbor pjesme koja će našu zemlju predstavljatni na Eurosongu 2003.

Dino Merlin najveća zvijezda BIH, umjetnik koji je proslavio BiH i na Evrovizijskim nastupima (1999. godine na takmičenju u Izraelu Dino i Beatrice izvedbom kompozicije "Putnici" osvojili su četvrto mjesto) - održaće solistički koncert, specijalni muzičko scenski nastup ekskluzivno pripremljen za BH Eurosong 2003. Jučer je i zvanično potpisivanjem ugovora između Javnog radio televizijskog servisa BiH i Javnog preduzeća BH Telecom potvrđena realizacija telefonskog glasanja tokom finalne večeri BH Eurosong 2003 godine. Televoting kao direktni model odabira pjesme predstavnice BiH za pjesmu Eurovizije bit će realiziran u saradnji sa tri operatera, za prostor cijele BiH, po tačno utvrđenim pravilima i tarifama. Pripreme za muzičko revijalni spektakl godine ušle su u finale. Posebno za ovaj festival specijalni gost Dino Merlin priprema ekskluzivni program. Krenule su i prve proble izvođača - takmičara, prvi kontakti sa scenom, predstavljanje pripremljenog scenskog nastupa, konsultacije sa redateljem manifestacije, provjera instalirane tehničke opreme, rasvjete, ozvučenja, veze za direktan prijenos, proba scenskog nastupa voditeljskog para, testiranje grafičke obrade televotinga, stavljanje u pogon svih kapaciteta koji imaju zadaću da završna noć Izbora pjesme predstavnice BiH za Eurosong bude na najvišem profesionalnom nivou.

NOĆ ZVIJEZDA DINO MERLIN I GOSTI NOĆ POBJEDNIKA - IZBOR PJESME BIH ZA PJESMU EUROVIZIJE MUZIČKO REVIJALNI DOGAĐAJ GODINE KOJI NE TREBATE PROPUSTITI

Skenderija 1.03.2003 godine u 20:00 h

KARTE ZA PRODAJU JOŠ SAMO NA PLATOU SKENDERIJA I ULIČNA PRODAJA