Muzika
43

Vaya Con Dios žele da njihova oproštajna turneja bude za pamćenje

Dani Klein u Sarajevu (Foto: Arhiv/AFP)
Dani Klein u Sarajevu (Foto: Arhiv/AFP)
U toku su završne pripreme za koncert legendarne belgijske grupe Vaya Con Dios, koji će 26. oktobra biti održan u sarajevskoj Zetri.

Bina je već postavljena, a u toku je postavka rasvjete i ozvučenja, koje je za ovu priliku stiglo iz Slovenije, kako bi sve bilo spremno za dolazak benda, koji u poslijepodnevnim satima slijeće u glavni grad BiH.

"Produkcijski je ovo veoma zahtjevan koncert, jer Vaya Con Dios želi da njihova oproštajna turneja zaista bude za pamćenje. Iako nam njihovi zahtjevi ponekad zadaju glavobolje, sretni smo što ćemo sarajevskoj publici omogućiti da uživa u koncertu koji se, zaista, ne viđa svaki dan. Posebno ne kod nas, gdje velika međunarodna imena i ne gostuju baš tako često", naglašava Nedžad Podžić Poćko, izvršni producent koncerta.

Vaya Con Dios u Sarajevo dolazi u sklopu oproštajne turneje i ovim koncertom će se ova čuvena belgijska grupa oprostiti od publike u Bosni i Hercegovini, a ovo će ujedno biti i posljednja stanica na njihovoj mini turneji po našoj regiji.

Svi oni koji nisu kupili ulaznice za ovaj muzički spektakl još uvijek to mogu učiniti na prodajnim mjestima u Sarajevu - biletarnica Bosanskog kulturnog centra; ispred sarajevske Tržnice; na Platou Skenderija i u Agenciji Centrotrans (Ferhadija 16), Tuzli – Agencija Transturist (Turalibegova 6), Zenici – Agencija Centrotrans (M. Tarabara 4), Mostaru - Agencija Autoprevoz (Trg Ivana Krndelja – Autobuska stanica) i Banjoj Luci – Agencija Neobas (Jevrejska bb).

Ulaznice za oproštajni koncert grupe Vaya Con Dios u Sarajevu prodaju se po cijenama od 25 KM (tribine), 30 KM (parter i balkon), te 50 KM (VIP parter i VIP balkon).

Više informacija o oproštajnom sarajevskom koncertu legendarne grupe Vaya Con Dios može se naći na web stranici www.vayacondios.ba.