Muzika
0

"Vaya Con Dios" rasprodali prvi koncert u Beogradu, u planu i drugi

FENA
Koncert grupe Vaya Con Dios najavljen za 16. novembar u beogradskom "Sava Centru" je unaprijed rasprodan te će dan poslije, 17.novembra, biti održan još jedan koncert.

Bend „Vaya Con Dios“ su 1986. godine osnovali pjevačica osebujnog glasa Dani Klein, gitarista Villy Lambregt i bas Dirk Schoues. Njihova fuzija popa i elemenata španske muzike pokazala se kao veoma uspješna, i „Vaya Con Dios“ su nakon niza hitova kao „Just a Friend of Mine“, „Johnny“ i „What’s A Woman“... krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća bili u vrhu aktuelnih muzičkih zbivanja.

Bez obzira na postignute uspjehe i popularnost kao i sedam miliona prodatih ploča, grupu 1991. godine napuštaju Lambregt i Schoues , a Dani se pridružio Jean Michel. Bend 1996. godine prestaje sa radom jer je Dani Klein upala u emotivnu krizu i doživjevši stres.

Grupa „Vaya Con Dios“ se 2005. godine vraća na svjetsku scenu sa novim pjesmama i albumom „The Promise“. Te godine bend objavljuje i kompilaciju svojih hitova "Best Of The Best" a na koje će podsjetiti uživo na beogradskim koncertima.