|

Vanna u sarajevskom klubu "Coloseum"

Vanna u sarajevskom klubu "Coloseum"
0
F
FENA
5.10.2006. u 12:05
0
komentara
0

dijeljenja
Vanna u sarajevskom klubu "Coloseum"
Vanna, jedna od najoriginalnijih predstavnica hrvatske muzičke scene će 14. oktobra održati solistički koncert u sarajevskom klubu "Coloseum".
Tom prilikom podsjetit će na mnoge muzičke uspjehe tokom višegodišnje karijere, od prvih uspjeha pa do još uvijek aktuelnog albuma "Hrabra kao prije" i hit singlova "Kupi mi" i "Ti se varaš".

Vanna svoj početak pjevačke karijere bilježi nastupom na "Zagrebfestu '89", gdje je u duetu s Ilanom Kabiljom osvojila prvu debitantsku pobjedu. Od 1989. do 1991. godine pjeva u pop grupi "Boa", a 1992. počinje dugogodišnju vrlo uspješnu saradnju u bendu "Electro Team", sa kojim bilježi uspjehe i izvan Hrvatske.

Kao pjevačica, koautor muzike i tekstova tada veoma popularne grupe "ET" osvaja brojna priznanja i nagrade, a njihovi se albumi prodaju u platinastim tiražima.

Dobitnica je pet "Porina" najznačajnije hrvatske diskografske nagrade koje "ET" osvaja u različitim kategorijama, od najbolje vokalne izvedbe do hita godine. Nakon prestanka rada sastava, Vanna počinje solističku karijeru.

Od 1997. godine objavila je tri albuma, jedan s obradama jazz i pop svjetskih standarda te dva autorska. U solističkoj karijeri osvaja još tri "Porina" - jedan u duetu s Tonyjem Cetinskim te dva zaredom za najbolju solističku vokalnu izvedbu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.