Muzika
1.7k

Van Gogh u utrci za nagradu MTV Best Adria Act

Klix.ba
Beogradski rock bend i jedan od najpopularnijih bendova u regiji, Va Gogh, ponovo je u utrci za nagradu MTV Best Adria Act.

Van Gogh je već jednom 2007. godine osvojio ovu najprestižniju nagradu u muzici, a sada će se u utrci naći rame uz rame sa bendovima Vatra, Punčke, Gramatik, te Who See koji je zahvaljujući glasovima publike osvojio Wild Card nominaciju kao peti izvođač u ovoj konkurenciji.

Dodjela evropskih MTV muzičkih nagrada održat će se u nedjelju, 9. novembra u 21 sat, i prenosit će se uživo iz dvorane The Hydro u Glazgovu.

Glasanje u ovoj kategoriji na mtvema.com trajat će do 22. oktobra. Tada će dobitnik ovog priznanja nastaviti svoju borbu za MTV Worldwide Act nagradu.

"Ponosni smo! Poslije već jednom osvojenog najprestižnijeg priznanja u muzici, čast nam je da smo po drugi put nominovani za Best MTV Adria Act 2014. Ova činjenica motiviše nas da u što boljem svijetlu razvijemo zastavu rok muzike i opravdamo očekivanja svih naših fanova, bez čije podrške ova nominacija neće dobiti krunu! Čestitamo svim nominovanim kolegama!", kažu članovi Van Gogha.

Za Van Gogh fanovi mogu glasati do 22. oktobra i to neograničen broj puta na: http://adria.mtvema.com/artists/van-gogh/jh4oj9