Javni doček
27

Van Gogh i Al Dino Tuzlake uvode u 2020. godinu

A. K.
Van Gogh (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Van Gogh (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tradicionalni doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli će biti upriličen i ovog 31. decembra, a kako je potvrđeno za Klix.ba, građane će u najluđoj noći zabavljati popularna grupa Van Gogh, poznati pjevač Al Dino i članovi lokalnog benda Divan.

Program za javni doček Nove godine na otvorenom u Tuzli ovih dana se detaljno utvrđuje, a kako je za Klix.ba potvrdio direktor gradske Turističke zajednice Edin Jahić, za sada je poznato da će u 2020. sve prisutne uvesti Van Gogh, pjevač Al Dino i članovi lokalnog benda Divan.

Javni doček Nove godine na otvorenom u Tuzli postao je tradicija koja je uspostavljena 2016. godine kada je sve građane zabavljao Amel Ćurić.

Organizacijska ljestvica iz godine u godinu postavljana je sve više pa su tako 2017. nastupile The Frajle, a iz 2018. u 2019. godinu Tuzlaci su ušli uz Plavi orkestar.

U povodu nadolazećih zimskih praznika saznajemo da će tuzlanski centralni trg biti pretvoren u pravi klub na otvorenom, a koji će kroz manifestaciju Zimski grad obogatiti i drvene kućice sa posebnom gastronomskom ponudom.

Jahić nam otkriva da će ova manifestacija zvanično početi 12. decembra s nastupom grupe Bombaj štampa, a do 7. januara iduće godine održavat će se koncerti regionalnih zvijezda i lokalnih bendova.

Posljednjeg dana 2019. bit će upriličena i proslava Dječije nove godine, s posebnim programom koji će biti prilagođen najmlađim Tuzlacima.

U narednim danima bi trebalo početi i praznično ukrašavanje Trga slobode koji će biti centar svih zimskih dešavanja u Tuzli.