Muzika
0

Validna promocija u Pozorištu mladih

Sarajevo-x.com
Polovinom januara bit će održana promocija trećeg albuma Validne legitimacije pod nazivom “Para-svega+para=hvala lijepo”, objavljenog za izdavačku kuću Gramofon koja je objavila i njihov prethodni album Mesijanski sindrom.

Muzika Validne legitimacije dinamična je kombinacija različitih žanrova i uticaja a predmet njihovog interesovanja je sve – od lokalnih fenomena do globalnih trendova. Validna legitimacija je sasvim sigurno, pripremila "validno iznenađenje za validnu publiku", a singlovi “Coppertone” i “Braco” sa nadolazećeg albuma mogu se čuti ne samo na izvjesnim radiostanicama nego i vidjeti u formi videoinačice na različitim internet adresama.

Okosnicu Validne legitimacije čini trojac: Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago i MC Ezop, a validna porodica su: Iscjeljitelj Popović, Ćelava sprEMAčica, Lovac Apolonije, Kvokva Tovarić, Farik Paunovsky, Grizzly Adams, Nadrizubar Zamorano, Lizistrata, Marchela Mekvakvak, Skunk Varan, Šjor Elio Nejazina, Učiji Sise Kleo, MC Blufra, Crvena Minka, PDFkice, Keno, Duke Dukeny i Patrik Svejzi Mekvakvak.

Promocija albuma bit će održana u Pozorištu mladih u petak 14. januara s početkom u 21.30 sati, a više o novom albumu Validne legitimacije i njihovom umjetničkom konceptu možete saznati na internet stranici www.validnalegitimacija.ba.