Muzika
0

Validna poručuje: Svi u CDA!

Sarajevo-x.com
Nakon objavljivanja prvog albuma Validne Legitimacije 2003. godine mediji su ustvrdili kako je riječ o prvom pravom angažiranom muzičkom projektu u 21. stoljeću. I na svom drugom albumu Mesijanski Sindrom, članovi grupe nastavili su na bespoštedan način komentirati surovu realnost koju živimo.

Njihov singl "Ružičasta BiH" brzo je našao svoju publiku i postao svojevrsna himna vremena u kojem živimo.

Koncert koji će Validna Legitimacija održati u CDA u četvrtak 15. marta prvi je njihov koncertni nastup nakon objavljivanja albuma za izdavačku kuću Gramofon u maju prošle godine. Osim stalne postave Validne Legitimacije koju čine Dr. Iživljago, Džej Dej Kontejner i MC Ezop, na koncertu će kao gosti nastupiti Iscjeljitelj Popović, Ćelava sprEMAčica, Šeik El Nedjazeer, Magarac, Lovac, te Patrik Svejzi Mekvakvak.

Validna Legitimacija pripremila je i igrokaz koji će predvoditi Čovjek Sendvič. Kroz nastup i igrokaz i ovaj će put članovi validne obitelji poručiti kako je najveća greška prepustiti se fatalizmu, te kako je u čovjekovoj suštini da se pobuni i reaguje na izazov.

Nastup, na kojem će većina pjesama sa albuma Mesijanski Sindrom imati premijernu koncertnu izvedbu, počinje u 20.30, a Validna Legitimacija poručuje: „Svi u CDA!“