Poznatiji kao Loga
336

Vahid Saltaga je Bosanac iz SAD-a koji svojim albumom donosi "Novi Holivud"

L.K.
Vahid Saltaga je ime koje je poznato u svijetu muzike, ali i svijetu youtubera. Poznatiji je kao Loga, a živi i radi u Americi. Publika ga je upoznala kroz vlogging, a on im sada predstavlja svoj album prvjenac "Novi Holivud".

Njegov "Novi Holivud" donosi deset novih pjesama. Svjetlo dana ugledat će danas, na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca koji aktivno prate njegov rad. Ipak, oni su samo dio Logine publike, znatan dio ih je i u Americi gdje on živi već više od deset godina.

U SAD-u je od 12. godine, a tamo je preselio sa svojim roditeljima. Iako još uvijek nije snimio materijal na engleskom jeziku, kaže kako je vrlo moguće da će se to uskoro desiti. To je, ustvari, velika želja njegovog producenta Rijada koji ga već nekoliko godina nagovara da se aktivira na američkom tržištu.

"'Novi Holivud' je producirao Rijad Fazlić Kolateral, a tekstove sam pisao ja. Album je nastao spontano, prvenstveno je planiran kao EP, no kroz proces pisanja i snimanja izrastao je u ono što jeste danas. Tekstovi o identitetu i moderan zvuk su nam bili savršen spoj da se ispriča priča dječaka koji je davno otišao u tuđinu, ali kojeg tuđina nije otuđila", kaže nam Loga.

Posljednji spot objavio je 1. marta. Zove se "Za brata mog" i predstavlja navijačku pjesmu grupe entuzijasta i patriota iz SAD-a koji kroz navijanje, druženje i rekreativno-zabavne projekte podržavaju Zmajeve. Sebe nazivaju "Bh. Loyals". Tada je protresao muzičku scenu te je to jedan od najvećih razloga zašto se odlučio na ozbiljniji korak - album.

Svestrani mladić na ovaj način je zajedno sa svojim prijateljima predstavio St. Louis, američki grad u kojem živi oko 50.000 Bosanaca i Hercegovaca. Pjesma je od datuma objavljivanja prikupila 188 hiljada pregleda, što je veliki uspjeh za ponosne Bh. Loyalse.

Loga je od vlogginga odustao jer se prestao pronalaziti u cijeloj toj priči. Želio je iskoračiti u svijet muzike, naučiti nove stvari i otvoriti vrata novim iskustvima, šansama i mogućnostima. Svojim albumom "Novi Holivud" dokazuje koliko je naučio o muzici te koliko je još spreman "upiti" kako bi stigao do novih uspjeha.

A budućnost donosi mnogo toga. Loga ne isključuje mogućnost bavljenja glumom, ali je to ipak nešto o čemu još uvijek ne razmišlja toliko ozbiljno. Svoj novi album danas je predstavio publici i nada se dobrim reakcijama. Njegov rad su već podržali mnogi poznati reperi širom regiona, počevši od srbijanskog repera Juicea pa sve do bh. hip hop zvijezda.

"Trenutno snimam spot za 'Crno odijelo' i 'Blockbuster', dok uporedo radim na novom materijalu za čiju objavu Kolateral i ja nećemo dugo čekati", kaže Loga dodavši kako mu je "Crno odijelo" omiljena traka s albuma.

Priču zaključuje govoreći kako se nada da će "Novi Holivud" biti lijepo osvježenje, kako za SAD tako i za BiH i susjedne zemlje.