Coloseum Club
0

Uživajte u sjajnoj zabavi uz neponovljivu Ninu Badrić

Sarajevo-x.com
Jedna od najpopularnijih i najomiljenijih hrvatskih pop pjevačica, višestruka dobitnica prestižne nagrade Porin, ekskluzivno i samo za sarajevske fanove gostuje u Coloseum Club-u 28.11.2009. godinu u 22:00 sata.

Ulaz za spektakularnu noć je 5 KM, a rezervacija mjesta u Areni uz konzumaciju hrane i/ili pića 40KM.

Pošaljite sms sa tekstom NINA i osvojite vip mjesta u Areni, besplatan ulaz ili promo poklon.

Nina Badrić rođena je 4. jula 1972. godine u Zagrebu, a počela je pjevati kao devetogodišnja djevojčica u dječjem horu "Zvjezdice“ sa kojim je proputovala mnogo zemalja, snimila nekoliko albuma i stekla veliko iskustvo.

Nastupila je na prvoj Croviziji i osvojila osmo mjesto sa pjesmom "Ostavljam te“, u suradnji sa Rajkom Dujmićem, Jasenkom Hourom, te svojim prvim menadžerom Danijelom Koletićem.

Nakon toga uslijedio je razvoj Ninine uspješne karijere, koja je dosegla svoj vrhunac izlaskom albuma "Personality", koji je bio najprodavaniji u godinama 1997. i 1998., a s kojim je Nina osvojila dva Porina, Večernjakovu ružu i mnoge druge nagrade. Jedna od pjesama s istog albuma, obrada hita "I'm so excited", omogućila je Nini da postigne i inozemni uspjeh.

  1. godine Nina Badrić proglašena je najboljom inozemnom pjevačicom u Bosni i Hercegovini i dobitnica je muzičkog "Oscara".

Njezin posljednji album osvojio je pregršt Porina, a gotovo svaka pjesma s njega postala je hit, što bi značilo da je pred Ninom nimalo lagan zadatak.

Osim što naziv "07“ ukazuje koje je to po redu izdanje u diskografiji Nine Badrić, označava i godinu u kojoj je objavljen album, te je "07“ ujedno i zbroj produkcija što su ih među sobom podijelili najzastupljeniji Ante Gelo (četiri) i Baby Dooks (tri). Na novom albumu Nina je ostvarila značajne saradnje s vrsnim autorima, muzičarima i producentima. Tako je Ljiljana Petrović Buttler svoj prvi duet snimila upravo s Ninom Badrić za ovaj album, tu je i saradnja s Montellom Jordanom, pjesme Aleksandre Milutinović, Dine Merlina, Andreje Čubrić, Cokija iz Jinxa.

Uz navedene Antu Gela i Baby Dooksa, svoj aranžerski i producentski trag na albumu su dali Ante Pecotić, Dash, Srđan Kurpjel, Steve Sidwel te Miro Vidović. Aktuelni singl s ovog albuma je pjesma "Da se opet tebi vratim“ iz pera Aleksandre Milutinović.

"07" se smatra Nininim najzrelijim i možda najmuzikalnijim albumom do sada.