Discotheque Riva 2012
5

Uz Ingrossa i Moralesa nastupa hrvatski kandidat za Guinnessovu knjigu rekorda

Klix.ba
Ljubitelji vrhunske zabave i muzike 10. augusta očekuje mega spektakl sezone. Uz već poznate zvijezde ovogodišnje Discotheque, boje domaće urbane muzičke scene 'braniti' će poznata DJ imena, Active Line Six, E-base i Klox, koji će plesnim ritmovima dodatno zapaliti splitsku publiku.

Active Line Six karijeru je započeo kao sedamnaestogodišnjak u kultnom zagrebačkom klubu Kulušić i to u to vrijeme bio je najmlađi DJ elektronske glazbe. Od mladog DJ-a do kandidata za Guinnessovu knjige rekorda, tako se može opisati put Activea Linea Six-a.

"Ideja je došla jedne večeri vrlo spontano, nije trebalo dugo da čisto iz znatiželje pošaljem mail, nakon 8 sedmicadobio sam ugovor sa uslovima za obaranje svjetskog rekorda i sada slijedi priprema. Obaranje rekorda planiramo održati u decembru ove godine u Zagrebu“, objašnjava Active Line Six koji se sprema za obaranje trenutnogrekorda non-stop mix-a od 150 sati. Rezident u Hula Hula – beach bara u Hvaru posljednjih se godinu dana odlučio posvetiti produkciji. Vodi svoj label Gens Recordings, a singl "Requiem“ koji je izdao za belgijski Bonzai Bazik je među najpopularnijim izdanjima tog labela.

Izvođač koji sebe definira kao "DJ-a, muzičara, producenta, a ponekad i performera" je E-Base. Jedan od najpoznatijih hrvatskih DJ-a svira u kultnim klubovima:, Papaya, Gjuro II, The Best, Lazareti, Aquarius. Učestvovao je u prvom hrvatskom Heineken Thirst takmičenju DJ-a kao član žirija i PR, remiksira Mayalese, klapu Cambi, Songkillerse, Jinxe, Josipu Lisac, te nastupa s najznačajnijim svjetskim DJ-ima kao što su Paul van Dyk, Tiesto, Freemasons, Eric Prydz... Poseban užitak očekuje od nastupa na Discotheque Rivi 2012, jer, kako sam kaže: “splitska publika (a i cijela dalmatinska scena) jedna je od najvatrenijih ne samo u Hrvatskoj, već u regiji. U atmosferi više desetaka hiljada zaljubljenika u klupsku glazbu, na Rivi će se taj gušt nastupa i interakcije, siguran sam, udeseterostručiti.“

Uz Activea Linea Six-a i E-Base-a i nastupa i mladi DJ Klox iz Splita, koji je nedavno učestvovao na konkursu za Ibiza DJ Residency, na kojem je nastupalo 10 DJ-eva koji su odabrani preslušavanjem 58 mixeva prijavljenih DJ-eva.

U Bosni i Hercegovini ulaznice su puštene u prodaju od 24.jula na slijedećim Eventim prodajnim mjestima:

Kompas Sarajevo, Titova 8, +387 33 208 014

Kompas Tuzla, Hotel "Tuzla", +387 35 252 144

MG Travel, Bana Lazarevića bb, Banja Luka, +387 51 226 830

Ulaznice možete kupiti i online putem City.ba.