Muzika
6

Uvertira za Seasplash festival večeras u sarajevskom klubu So.ba

Klix.ba
Megapopularni Seasplash festival, koji se već po četrnaesti put održava u susjednoj Hrvatskoj, ovog će vikenda posjetiti sarajevski klub so.ba. gdje će se prisutni uvjeriti u "politiku" ovog događaja koji obećava čistu zabavu i beskrajno uživanje. Odličnu muziku specijalno za tu priliku birat će i prezentirati Egoless, te domaćini Bass-ul-Ulema, Zentash Gigawatt i Said5.

Na svom prvom gostovanju u Sarajevu, zagrebački producent Egoless, koji izdaje za Lion Charge, ZamZam i Lo Dubs, predstavit će se posebnim live actom. Ovaj zagrebački producent je u kratkom vremenskom periodu postao svijetsko ime, puneći klubove svojim live act nastupima širom starog kontinenta.

Seasplash festival se, kao i svake godine do sada, održava na magičnoj lokaciji – tvrđavi Punta Christo u Štinjanu nadomak Pule, i to od 21. do 24. jula. Poznat kao najopušteniji ljetni festival, Seasplash festival se i ove godine hvali nastupima najpoznatijih imena svjetske reggae, dub, rock, ska i elektronske scene poput Don Lettsa, Dub Invadersa, Abassi Hi Powera, Warrior Charge Soundsystema, Digitron Soundsystema i mnogih drugih. Ukoliko ste vremenski ograničeni i ne znate kako biste organizovali i odlazak na festival i svoj godišnji odmor na moru, predlažemo da spojite ugodno s ugodnim i priuštite uživanje svim čulima. Mi ne možemo da zamislimo bolji odmor od onoga na suncu, uz more, odličnu muziku, te nasmijane i sretne ljude.

Festivalske ulaznice po cijeni od 70 KM (ulaznice za područje Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore) možete kupiti putem Entrio web sistema za prodaju ulaznica, a više informacija možete dobiti na oficijelnoj web stranici Seasplash festivala http://seasplash-festival.com/hr/.