Zakazan za 18. mart
48

Ususret koncertu Gipsy Kingsa u Zetri: Dugo smo čekali da se ovakve stvari događaju u Sarajevu

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Povodom koncerta Gipsy Kings u Sarajevu danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili organizatori ovog spektakularnog koncerta.

Jedinstveni muzički svjetski sastav, Gipsy Kings po prvi put dolaze u Sarajevu, 18. marta 2023. godine u Olimpijsku dvoranu Zetra.

Nakon uspješno organizovanog koncerta Stinga, produkcijska kuća Avalaon je odlučila u Sarajevu prirediti još jedan spektakl za pamćenje te opravdati najavu da će glavni grad Bosne i Hercegovine od sada biti redovno na spisku svjestkih muzičkih imena.

Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon, kazao je da je ovaj sastav Gipsy Kingsa sedam puta skuplji od ostalih frakcija koje su svirale po Balkanu.

"Gipsy Kings je bio potvrđen prije održavanja drugog datuma koncerta Stinga u Sarajevu, ali ja nikako nisam hito obajviti dolazako ovog sastava dok se ne održi koncert Stinga. Svojim čestim dolaskom u Sarajevo primijetio sam da u lokalima uglavnom svira ili EXYU muzika ili Gipsy Kings. To je ubjedljivo najslušanija stvar koju sam primijetio u Sarajevu. To mi je bila osnovna ideja za organiziranje njihovog koncerta", kazao je, dodajući da će to biti još jedan ozbiljan koncert u Sarajevu.

Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications, istakla je da je jako sretna što se ovakvi događaji organiziraju u Sarajevu.

"Iz naše perspektive možemo samo reći da smo sretni da se ovakve stvari dešavaju u Sarajevu, iz prostog razloga što uvijek kažemo da je malo dobrih priča. Ovo je sigurno dobra priča, jer smo dugo vremena čekali da se ovakve stvari događaju u Sarajevu", dodala je.

Zahvalila se na razumijevanju javnosti i kolega i otkrila da zapravo kada zvijezde dođu u neki gradi imaju svoje protokole.

"Velike zvijezde kada dođu u neki grad, njihovi protokoli su veoma specifični. Otkrit ću vam jednu tajnu da za vrijeme koncerta Stinga ni Boban, ni ja nismo vidjeli Stinga. Nekad su stvari malo kompleksnije, a nama ruke vezane. Ovim putem se zahvaljujemo svima na razumijevanju", dodala je.

Legendarni sastav iz Francuske u Sarajevu će predvodit maestralni Nicolas Reyes, glavni vokal benda koji je snimio sve najveće hitove ovog jedinstvenog muzičkog benda.