{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspješno završena desetodnevna turneja Damira Imamovića u Kini

20.9.2017. u 09:00
17
6
Uspješno završena desetodnevna turneja Damira Imamovića u Kini
17
Sinoć je uspješno završena desetodnevna kineska turneja Damira Imamovića u pratnji violinistice Ivane Đurić. Na poziv kineske koncertne agencije Beida Jade Bird Music Group, a u okviru programa predstavljanja kulture zemalja Jugoistočne Evrope, Damir i Ivana održali su ukupno pet nastupa u dva grada južnokineske provincije Guanxi.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Seriju od ukupno pet predstavljanja kineskoj publici Damir i Ivana započeli su 12. septembra nastupom u Guanxi Sport Centru.

Program je prenosilo ukupno sedam kineskih televizija i nacionalni radio uživo i u odgođenom emitiranju, a pored kineske opere i drugih tradicionalnih formi nastupile su i brojne kineske muzičke zvijezde. Damir i Ivana nastupili su u na vrhuncu večeri neposredno prije jedne od najvećih kineskih muzičkih zvijezda po imenu Han Lei.

Damir i Ivana su 13. septembra nastupili na još jednom zajedničkom koncertu koji je u cijelosti prenijela televizija Guanxi provincije. Radilo se o nastupu na sceni Folk Song jezera u okviru istoimenog festivala.

Nakon promotivnog dijela, Damir i Ivana su koncertni dio turneje započeli 14. septembra nastupom u nanninškom klubu Jan Chun Music Lane, a nastavili 16. septembra u gradu Donxing u State Gate Arts Centru i 19. septembra u Guanxi Buiba kulturnom centru u Nanningu.

Damira, nakon povratka iz Kine, već od 28. septembra očekuje turneja u Austriji sa Jelenom Popržan, solo koncert u istanbulskom Pera muzeju u oktobru i turneja Sevdah Takhta u Njemačkoj koja počinje u Minhenu 4. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: