Travnik
0

Uspješno organizovan prvi Code Music Fest

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda u Travniku je održan prvi Code Music Fest koji je organizovao travnički radio TNT pod pokroviteljstvom FDS-a. Događaj je organiziran u povodu obilježavanja 11 godina rada Radija TNT.

Najmlađi bend u Bosni i Hercegovini "No Limit" je u petak 03. oktobra otvorio prvi "Code Music Festival". Istu noć je nastupio i najbolji demo bend sa ex yu prostora "KillingJazzHardCoreBaby".

Zvijezda večeri i samog Festivala bio je ovogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine na Eurosongu Elvir Laković Laka, koji je opravdao epitet svojim fantastičnim nastupom u Travniku sa sestrom Mirelom. Laka je nastup počeo riječima "Radio TNT, sretno jedan'est godina“.

"Stalno su me zvali i imao sam punu podršku Radija TNT prije i tokom priprema za Eurosong i, evo, ja sam došao na njihov Festival," kazao je Laka.

Nakon nekoliko pjesama, Laka je priznao Travničanima da je probao travnički sir koji je bio preslan pa ga je morao staviti u vodu.

Druge večeri Festivala nastupili su travnički bendovi bendovi "Folder", "Puls asfalata" i najpoznatiji travnički bend "KZU ole, ole, PZU oje, oje" koji je za ovu priliku napravio do sada neviđen spektakl i scenski nastup. Naime, momci iz KZU suprekršili su izbornu šutnju i travničkoj publici predstavili vlastiti plan i program za lokalne izbore.

"Plinovi koje ispuštaju krave uzrokuju ozonske rupe i to je po našem mišljenju najveći problem za Travnik," kazali su momci iz benda KZU.

U internetskom klubu "Alter Art", nakon prve i druge večeri Festivala, održan je after party na kojem su nastupili DJ Nazzif i Higher Representative. After party je trajao do dva sata ujutro, a brojni posjetitelji su nastavili feštati po travničkim kafićima do ranih jutarnjih sati.

"Prvi festival je prošao odlično, mislim da je publika veoma zadovoljna organizacijom ovogodišnjeg festivala. Dokazali smo da je u Travniku moguće napraviti muzički festival a Idući će sigurno biti još bolji," rekao je Alem Lolić, urednik Radija TNT.