U Italiji i Hrvatskoj
0

Uspješna mini turneja Damir Imamović Trija

Sarajevo-x.com
Damir Imamović Trio održao je protekle sedmice uspješne koncerte u Hrvatskoj i Italiji.

Prvi koncert održan je u Puli u jednom od najaktivnijih jazz klubova na Balkanu, legendarnoj Jazzbini. Nastup Damir Imamović Trija pred oduševljenom pulskom publikom utoliko je značajniji jer su naši muzičari ovim koncertom otvorili koncertnu sezonu koja će predstaviti vrhunske svjetske umjetnike poput Marka Ribota i Jamieja Safta.

Nakon Hrvatske, trio je održao dva koncerta u Italiji. Prvi je održan u Milanu, u prelijepom teatru Spacio Oberdan. Koncert je pratilo nekoliko stotina posjetilaca koji su ovaj uspješni bh. trio nekoliko puta vraćali na bis. Nakon Milana, koncertom u kraljevskoj rezidenciji Villa Reale u Monzi, Damir Imamović Trio otvorio je još jednu seriju koncerata na kojoj će biti predstavljeni umjetnici poput Bojana Zulfikarpašića, Ernsta Reijsegera i drugih.

Ovaj uspješni ansambl gostovao je i na italijanskom radiju RAI 3. Jednosatna emisija o triju sadržavala je intevju sa Damirom Imamovićem, te nastup uživo u radijskom studiju.

Sljedeći nastup Damira Imamovića i njegovog trija desit će se 5. novembra u okviru programa Next Generation 12. Jazz Festa Sarajevo 2008. Triju Damira Imamovića pripala je čast da upravo oni otvore novu festivalsku scenu.