Muzika
0

Uskoro snimak koncerta grupe R.E.M.

NINA
"Perfect Square" donosi snimak koncerta grupe R.E.M. održanog tokom velike svjetske turneje 2003.

Michael, Mike Mills i Peter Buck održali su više od 50 koncerata i izveli više od 70 različitih pjesama, uključujući najveće hitove, ali i (pra)stare pjesme poput "Maps & Legends" i "Permanent Vacation".

"Perfect Square" donosi 23 pjesme snimljene na koncertu održanom 19. jula 2003. u Wiesbadenu u Njemačkoj. Snimka fantastičnog koncerta još jednom potvrđuje kako su R.E.M. jedan od najboljih bendova našeg vremena i zašto spadaju među najveće svjetske koncertne atrakcije!

Uz najveće hitove poput "The One I Love", "Losing My Religion", "Man On The Moon" i "Everybody Hurts", snimka koncerta donosi "Bad Day" i "Animal", dvije nove pjesme koje su R.E.M. predstavljali tokom turneje 2003., a potom su objavljene na kompilaciji "In Time: The Best Of R.E.M., 1988-2003".

DVD donosi i ekskluzivni dokumentarni film "A Stirling Castle", sa snimkama nastalim tokom trodnevnog gostovanja grupe R.E.M. pokraj dvorca Stirling u Škotskoj, 1999. Redatelji Andy Cronk i Deborah Hogan tri su dana snimili razgovore s Michaelom, Mikeom i Peterom, i pratili događanja iza pozornice. Film donosi i dijelove pjesama snimljenih na koncertima, poput "Lotus", "Crash With Eyeliner", "Tongue", "Low Desert", "The Apologist" i drugih.