|

Uskoro promocija prvog CD-a grupe "Karne"

Uskoro promocija prvog CD-a grupe "Karne"
0
S
Sarajevo-x.com
19.3.2012. u 11:43
4
komentara
0

dijeljenja
Uskoro promocija prvog CD-a grupe "Karne"
Najstarija diskografska kuća "Sarajevodisk" uskoro objavljuje prvi CD grupe "Karne" pod nazovom "Diktatura amatera". Promocija albuma zakazana je u Cinemas Clubu/Sloga u utorak, 10. aprila, kada je planirana i prva svirka te prvo pojavljivanje benda pred publikom.
Na albumu "Diktatura amatera" nalazi se 13 pjesama snimanih u Studiju 2 BHRT-a, dok je muzički producent albuma Nedim Babović. Cover dizajn CD-a kreirao je ovdašnji, najpoznatiji dizajnerski tim okupljen oko "Fabrike".

Vokalno infantilni sastav, kako sami sebe vole nazvati, "Karne", osnovan je u januaru 2010. godine i čine ga: Feđa Isović, Miraj Grbić, Goran Navojec, Ervin Buševac Širli, Nihad Vranić, Alen Pilav, a stalni gost je Nedim Babović. Nedavno je Igor Žolkević na bubnjevima zamijenio Dinu Kovačevića, koji je zbog posla preselio u Njemačku.

U sklopu promocije albuma već je javnosti promoviran spot za pjesmu "Druže stari" koji je urađen u produkciji FIST-a. Grupa uskoro snima spot za pjesmu "Eno ih na Televiziji".

Također, nedavno je objavljen i provokativan i angažirani najavni singl "Nema gej parade" koji izvode Miraj Grbić, Feđa Isović, Goran Navojec i gost na albumu Bakir Hadžiomerović; pjesma je naišla na izuzetan odziv kod publike i polako postaje hit među internet populacijom.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...