{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro novi album Validne legitimacije

S
16.5.2006. u 14:52
0
0
Uskoro novi album Validne legitimacije
0
Uskoro  novi  album  Validne  legitimacije
"Mesijanski sindrom" naziv je drugog albuma Validne legitimacije koji će krajem maja objaviti izdavačka kuća Gramofon.
Validnu legitimaciju čine Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago i MC Ezop, koji su sa svojim saradnicima Iscjeljiteljem Popovićem, Ćelavom sprEMAčicom, Grizzlyjem Adamsom, Lovcem Apolonijem, Nadrizubarom Zamoranom i brojnim drugim protekle tri godine stvarali album na kojem će se naći 18 kompozicija.

U svojim pjesmama Validna legitimacija na bespoštedan način govori o surovoj realnosti u kojoj živimo i o nekim od njenih protagonista. Validni muzički stil je psihonautika, pravac koji su sami za sebe stvorili, a koji objedinjuje najbolje iz hardcorea i subverzivnosti punk i rock tradicije. Psihonautika objedinjuje brojne muzičke stilove, istovremeno ih parafrazirajući, parodirajući i negirajući, nudeći pri tome neponovljivo muzičko iskustvo.

Nakon njihovog prvog albuma «Za Nedu Zeca» koji je 2003. godine objavio Centar za savremenu umjetnost, Mesijanski sindrom nastavlja u istom tonu, te i za ovaj album, poput prethodnog, možemo reći da je od onih albuma koje ili volite ili mrzite, ali prema kojima zasigurno ne možete ostati ravnodušnima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: