Muzika
0

Uskoro novi album grupe Sikter

Sarajevo-x.com
Sarajevska grupa Sikter priprema novi, četvrti po redu album “Ego trip” na kojem su počeli raditi u MML studiju još 2006. godine, vrlo brzo nakon objavljenog albuma “My Music”.

Ovaj bend postoji već 15 godina tokom kojih je prošao kroz mnoge muzičke stilove. Počeli su kao punk bend iz protesta prema muzici stvaranoj krajem osamdesetih i počekom devedestih godina.

Počeli su tako što su se popeli na binu i otjerali jedan bend i rekli im 'sikter'. Nakon ratnog perioda, sve se promijenilo pa tako je i muzika koju sviraju postala teža i agresivnija. Prvo su pjevali na bosanskom, a kasnije na engleskom jeziku. Obraćali su se ljudima koji posmatraju šta se dešava u BiH

Muzika koju Sikter svira kombinacija je soula, funka i rock 'n' rolla. Na novom albumu zvuk je malo drugačiji od onoga na što je publika navikla posljednjih godina, ali opet prepoznatljivo da se radi o Sikteru. Teški gitarski rifovi, čvrsta ritam sekcija, pumpajući bas, prodorne klavijature i mnogo energije karakterišu album “Ego trip” koji će se u prodaji naći u decembru, nakon čega slijedi promocija u glavnom gradu, a zatim po cijeloj BiH i regionu, najavljuju iz ovog benda.