Muzika
0

Uskoro novi album grupe "Emir & Frozen Camels"

Sarajevo-x.com
Ovih dana u “Translucent Records” studiju na Floridi “Emir & Frozen Camels” završavaju snimanje posljednjih tonova njihovog novog albuma.

Ekipi u sastavu Emir Bukovica, Danny Shepard, Darrell Nutt i Mike Rogers priključio se i David Johnson, jedan od najboljih američkih bas gitarista.

Produkcijski, novi album Emira i “smrznutih kamila” zasigurno će ponovo postaviti i zadati nove standarde na našoj i široj muzičkoj sceni. Eventualna dodatna snimanja bit će obavljena u Europi, a postprodukcijski dio albuma će također biti napravljen u Americi. Emir najavljuje pjesme prepoznatljivog rukopisa, ali i neka iznenađenja. Ekipa u studiju je jednoglasna u ocjeni da je ovo do sada najbolji, najzreliji i najkvalitetniji album ovog banda. Na albumu će se pojaviti nekoliko muzičkih gostiju, ali i jedan producentski gost-Rambo Amadeus.

Album bi se na našem tržištu trebao pojaviti najesen, a najavit će ga pjesma “Jedina”.

Ovih dana je Emir dobio i malu ličnu satisfakciju. Naime, stigao mu je privatni poziv da bude specijalni gost Lenny Kravitzu na njegovom koncertu u Zadru, 6. avgusta

Za kraj treba reći da su završene sve predradnje (tekstovi, prevođenje) za snimanje prvog albuma “Emir & Frozen Camels” na španskom jeziku. Kao specijalni gost, na albumu će se pojaviti španski rock pjevač Alberto Ceballos, kažu iz EFC Info Team-a.