Muzika
0

Uskoro novi album Burhana Šabana "Tebe trebam"

Sarajevo-x.com
Burhan Šaban (Foto: Zijah Gafić)
Burhan Šaban (Foto: Zijah Gafić)
Novi album Burhana Šabana bit će uskoro objavljen u izdanju Gramofona iz Sarajeva, u okviru nove edicije ove izdavačke kuće pod nazivom Gramofon Populi.

Na albumu pod nazivom "Tebe trebam" bit će objavljeno šesnaest najljepših ilahija po izboru Burhana Šabana. Album je snimljen u Sarajevu i Istanbulu u periodu juli-decembar 2010, a osim bosanskohercegovačkih muzičara, na albumu gostuju i muzičari iz Turske. Ovo je prvi album iz edicije Gramofon Populi izdavačke kuće Gramofon koja u svom katalogu sadrži i albume koji dokumentiraju bh. muzičko tradicionalno i sakralno naslijeđe.

“Dugo sam želio snimiti album meni najdražih ilahija i hvala Bogu konačno sam uspio u tome uz podršku sjajnih muzičara iz naše zemlje i Turske. Nadam se da će se i publici album svidjeti onoliko koliko se sviđa meni. Sretan sam što mi se ispunila dugogodišnja želja i to na način koji me čini vrlo ponosnim”, kaže Burhan i dodaje kako je praveći repertoar, birao one ilahije kojima je kao izvođač i producent mogao vratiti nešto od njihove izvorne ljepote.

Album će se u prodaji naći od 4. juna, a svojevrsna mini premijera albuma bit će u okviru manifestacije "Mošus Pejgamberov", koja će se tog dana održati u Olimpijskoj dvorani Zetra. Burhan će, naime, biti voditelj ove manifestacije, u okviru koje će izvesti dvije ilahije sa svog novog albuma - "Tebe trebam" i "Zvijezde tiho sedždu čine".