"Funk Time"
0

Uskoro izlazi prvi album Dragana Rokvića

Sarajevo-x.com
Uskoro će se na tržištu pojaviti prvi soul-funk album Dragana Rokvića, basiste, pjevača i kompozitora, najavljeno je danas iz Hayat Productiona.

Dragan Rokvić dugogodišnji je član benda Sikter u kojem svira bass gitaru. Kao gostujući i studijski session muzičar učestvuje na albumima svih kultnih bendova sarajevske scene među kojima izdvajamo: Letu Štuke, Skroz, Validna legitimacija, Laka, itd.

Ovaj umjetnik, pored prve ljubavi – muzike, izuzetno je aktivan i uspješan kao strip crtač, a potvrda tome je i Grand Prix za najboljeg BH crtača za 2004.godinu. Dragan Rokvić također je i član Opere Narodnog pozorišta.

Velika želja za sviranjem u bendu Dragana je igrom slučaja nakon običnog prijateljskog pozdrava na ulici, dovela do sarajevskog benda Sikter. U najranijoj fazi bavljenja muzikom bio je okružen različitim stilovima i svjetskim bendovima kao što su: RATM, BODY COUNT te CLAWFINGER, AL GREEN, CURTIS MAYFIELD, MARVIN GAYE i drugi.

Prvi zajednički album producirao je Brian Eno, a zajedno sa bendom proputovao je cijelu Europu, svirao na mnogobrojnim koncertima od gradskih pubova do velikih stadiona, prošao sve od punka/heavy metala do funk/soul-a i nazad. Široka lepeza muzičkih pravaca koja ga je muzički oblikovala još od ranih dana, rezultirala je sve većom željom za snimanjem solo albuma na kojem bi po zamisli autora, predstavio ono što ”čuje u glavi” i ”voli u srcu”.

Albumom ”Funk Time”, Dragan Rokvić vraća se svom izvornom funk/soul zvuku. Album je sniman u Sarajevu i Mostaru, a kako sam autor ističe ”sve je urađeno u funk stilu, energično bez puno proba i priprema”. CD će se uskoro naći na našem tržištu a do tada svi koji žele saznati više o ovom umjetniku mogu posjetiti oficijelne stranice www.draganrokvic.ba i www.myspace.com/draganrokvic.