{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro 5. Interground Sarajevo Festival

S
19.2.2009. u 14:03
0
2
Uskoro 5. Interground Sarajevo Festival
0
Uskoro 5. Interground Sarajevo Festival
Interground Sarajevo Festival je regionalni muzički festival punk i hardcore muzike koji se održava u Sarajevu od 2004. godine.
Peto izdanje Interground Sarajevo Festivala održat će se od 13. do 28. marta tekuće godine u Centru ACCESS.

'Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, okuplja veliki broj talentovanih i kreativnih mladih ljudi. Mnogi od njih nemaju svakodnevnu priliku da javno predstave svoje radove u kojima se očituje njihova kreativnost, razmišljanja i stavovi, bez novčanog ulaganja, što im samim tim smanjuje mogućnost afirmacije u društvu. Problem predstavlja i to što samo predstavljanje vlastite kreativnosti nerijetko uključuje iskustvo u organizaciji, plaćanje prostora ili klubova za nastupe, unajmljivanje tehničke opreme, i to najčešće vlastitim sredstvima. Kvalitetni kulturni događaji često okupljaju afirmisana i poznata imenima. Mladima se često ne pruža mogućnost učestvovanja, pa oni ostaju po strani i tako bivaju puki posmatrači umjesto učesnici', piše u saopštenju koje nam je poslao organizator, Udruženje za promociju urbane muzike - NO FUN.

Organizatori festivala će omogućiti, kao i svaki put do sada, nastupe i predstavljanja mladih i muzičkih grupa iz cijele BiH i susjednih zemalja, i to ovaj put iz Hrvatske i Srbije.
Publika će u 15 dana kvalitetnog omladinskog programa imati priliku, između ostalog, da uživa u nastupima nekih od najboljih punk i hardcore grupa sa ovih prostora. Svojim programom festival utiče na razvoj lokalne alternativne muzičke scene i kulturu dijaloga među mladima u BiH i regiji.

Festivalski program je koncipiran tako da na interesantan i zabavan način pomogne u kreiranju mreže umjetnika koja će u svom fokusu imati pozitivne promjene u društvu, te da na preuzimanje inicijative potakne mlade ljude.

Realizaciju petog izdanja Intergrounda pomogli su: Grad Sarajevo, Općina Centar, Centar ACCESS, Fondacija za kreativni razvoj i Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje XY.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: