{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro 1. BH radijskotelevizijski festival

S
15.3.2005. u 07:34
0
0
Uskoro 1. BH radijskotelevizijski festival
0
Uskoro 1. BH radijskotelevizijski festival
U sarajevskoj "Zetri", 11. i 12. maja održat će se 1. BH radijskotelevizijski festival. Festival će trajati tri dana - prvi dan (10. maja) generalne probe. Prve večeri, 11. maja, nastupaju izvodači moderne folk muzike, a druge večeri, 12. maja, izvođači moderne pop-rok muzike.
Zbog toga je ovaj Festival drugačiji od svih ostalih i predstavlja reviju zvijezda-odličnih pjevača i novih kompozicija sa šireg prostora Balkana.

Ucešće na festivalu uzet će uzeti 22 kompozicije. U prvom ciklusu netječe se 31 kompozicija, a odabir ce se vršiti u skladu sa rezultatima telefonskog glasanja građana cijele BiH koje je počelo u ponedjeljak 14. marta.

Pjesme se mogu čuti svakodnevno putem radio stanica članica PEM-a (PEM-privatni elektronski mediji) i na web stranici www.pem.ba.

Organizator 1. BH radijskotelevizijskog festivala je Asocijacija privatnih radio i TV stanica u BiH, a tehnički organizator Radio M, prva privatna radio stanica na Balkanu, osnovana 1990. godine.

Sudeći po interesovanju autora i izvođača, ovo će biti najveći muzički događaj u 2005. godini. Obje festivalske večeri direktno će biti emitovane putem satelita i radiotelevizijskih mreža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: