Muzika
0

Urban Bug & ACCESS alternativni festival (UBAAfest)

Klix.ba
20, 21 i 22-og juna 2003. godine, Urban Bug i ACCESS centar organizuju trodnevni festival multimedijalnog sadržaja pod nazivom UBAAfest (Urban Bug & ACCESS alternativni festival).

Festival će se desiti na prostoru ispred ACCESS-a koji može primiti oko 3 000 ljudi, kao i u ACCESS-u samom.

Generalna ideja festivala je da mladima u Sarajevu, ali i šire, ponudi festival namijenjen prvenstveno njima. Sarajevo i BiH ne mogu se pohvaliti pretjerano bogatom kulturnom ponudom u smislu moderne urbane kulture, tj. kulture mladih.

Program festivala podrazumijeva prezentaciju svih vrsta popularne urbane kulture, znači sastojaće se od zgusnutog rasporeda koncerata, izložbi, party-a, video art-a, itd. Dešavanja će biti podijeljena na dnevni i noćni dio: u dnevnom dijelu raspoređene su aktivnosti kao što su izložbe i prezentacije ekstremnih sportova, dok je noćni dio rezervisan za nastupe muzičara i DJ-eva. Mada se očekuje da će večernja dešavanja privući najviše publike, ideja je da se cijelim tokom festivala, znači i po danu, stvori neprestana cirkulacija ljudi. Ovako koncipiran festival bio bi nešto novo, nešto što se do sada nije organizovalo kod nas.

Večernji dio programa podijeljen je na tematske cjeline: prva noć – nastupi bendova, druga noć – DJ-ing, treća noć – nastupi hip hop bendova.

Raspored dešavanja na UBAAfest-u je sljedeći:

Petak, 20. jun/lipanj 2003. godine – LIVE

Pips Chips & Videoclips (Zagreb) Darkwood Dub (Beograd) Mac Zde Carpate (Grenoble) Drum Orchestra (Sarajevo)

Subota, 21. jun/lipanj 2003. godine – DJ’s

Scott Bond (UK) Burak Eroz (Istanbul) R. Banyan (Red Bull Music Academy) Djarmah & Zulumaan (Sarajevo)

Nedjelja, 22. jun/lipanj 2003. godine – HIP HOP

El Bahattee (Zagreb) Disciplinska komisija (Tuzla) Sove (Mostar)

Art grupe – izložbe i instalacije

aRTaREA (art grupa, Sarajevo - izložba i instalacije)

ExYuRaya - (web art community - izložba) Komikaze (art grupa, Zagreb – izložba stripa) KaoPaoShu (dizajnerski trio, Sarajevo - modni akt) Graffiti art performance bh. crtača grafita Fire art performance bh. artista sa vatrom Skateboard performance sarajevskih skateboardera

Karte za festival će u pretprodaji biti moguće kupiti sredinom ove sedmice na prodajnim mjestima: ACCESS, Urban Bug Store, So.Ba, Club Extreme, Levi's Shops, prodajno mjesto u Ferhadiji. Cijena karata za prve dvije noći u pretprodaji je 10 KM, a na vratima 12 KM. Ulaz je slobodan za treću noć.

Sve aktuelne informacije bit će blagovremeno raspoložive na web stranicama www.access.ba i www.urbanbug.ba. Broj info telefona putem kojeg se takođe mogu dobiti informacije je 063 32 32 34.

Sarajevo-X dodijeljuje 2x1 ulaznice za petak i subotu. Sve što treba da učinite jeste da pošaljete svoje osnovne podatke na e-mail: [email protected].

18/06/2003 - Dobitnici ulaznica su već izabrani. Putem e-maila ćemo obavijestiti dobitnike o preuzimanju ulaznica, te naknadno i na Sarajevo-X portalu.

20/06/2003 - Dobitnici ulaznica su:

  • Igor Palandzić (petak)
  • Vanja Lazić (petak)
  • Kurto Zlatan (subota)
  • Aida Vežić (subota)