Muzika
10

Urban & 4 u Banjoj Luci 29. septembra

Klix.ba
Dugoočekivani banjalučki koncert Damira Urbana u postavi Urban & 4 održat će se 29. septembra u Bowling centru, u Karađorđevoj 2, s početkom u 22 sata. Koncert je dio promotivne turneje karizmatičnog hrvatskog muzičara Urbana i njegovog benda, tokom koje promovišu novi album "Kundera".

Poznati po svojim odličnim live svirkama na koje se njihovi vjerni fanovi uvijek iznova vraćaju, Urban & 4 su za banjalučku publiku pripremili repertoar novih pjesama s netom objavljenog albuma "Kundera" koji je snimljen u proljeće ove godine u improvizovanom studiju na Žumberačkoj gori, u Hrvatskoj, a album je inspirisan knjigom "Besmrtnost", remek djelom češkog pisca Milana Kundere.

Uz nove pjesme, neizostavni dio koncerta bit će i upečatljive starije kompozicije i pjesme zbog kojih su Urban & 4 odavno svrstani u sam vrh regionalne rokerske scene i zbog kojih se za njihov koncert uvijek traži ulaznica više.

Producent koncerta je Tomislav Kašljević, ime koje stoji iza brojnih velikih koncertnih projekata u regiji.

Ulaznice koštaju 8 KM, a u pretprodaji se mogu kupiti putem servisa www.kupikartu.ba i na ulazu Bowling centra.

Za sve one koji iskoriste odlučnu ponudu u m:tel prodajnim mjestima i izaberu jedan od telefona iz Nokia Asha serije u okviru Moj Mix tarife po promotivnoj cijeni već od 1 KM, m:tel i Nokia poklanjaju ulaznice za ovaj spektakl.