Zabava se nastavlja
0

Uprkos padavinama neće biti odgođena zadnja noć muzičkog festivala Live Stage

M. A.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zbog obilnih padavina u Sarajevu treća, ujedno i posljednja noć ovogodišnjeg muzičkog festivala Live Stage, koji se održava na platou ispred Centra Skenderija, neće biti ogođena tako da će i večeras stanovnici glavnog grada BiH moći uživati u dobroj muzici.

Nakon sinoćnjih fenomenlnih nastupa rock legendi iz grupa Regina i Van Gogh te hrvatskih punk veterana Hladno pivo, sarajevska publika će večeras uživati uz Crvenu jabuku, Kikija Lesendrića i Zoster.

Svi oni koji se odluče doći večeras na plato ispred Centra Skenderija, osim uz navedena tri sastava, moći će uživati i uz zvukove Bad Blues band Bulevara koji će svirati od 19 sati, ali i uz bendove Das ist Walter i Brainswich.

Kada je riječ o večerašnjem rasporedu nastupa headlinera, prvi će na scenu izaći Mario Knezović, harizmatični Mostarac koji stoji na čelu grupe Zoster, zatim Kiki Lesendrić, a ovaj trodnevni muzički događaj će zatvoriti kultni sarajevski bend Crvena jabuka.

Projekt Live Stage su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.