Nastupaju u BIS-u
183

Upoznajte energične Peperse: U Sarajevo donose jedinstven zvuk legendarnog benda

L. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Posjetioci BIS-a sutra će imati priliku uživati u hitovima jednog od najpopularnijih bendova svih vremena, Red Hot Chili Peppersa, čije će obrade izvoditi talentovana petorka koja se na sceni predstavlja kao Pepersi.

Energični sastav najavljuje emotivno putovanje za sve one koji subotnje veče odluče provesti večer u BIS-u. Šaljivo preporučuju da publika obuče dobre tene i majicu za fizičko.

"Lista je sačinjena od objektivno najdražih pjesama svih fanova uz par zanimljivih iznenađenja. Iako se ovom prilikom opraštamo od jednog divnog prostora u našem gradu, imamo razloga za euforiju i pozitivu jer će nastavak te priče sigurno biti napredak", optimistično započinje razgovor frontmen benda Armin Kešo.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Objašnjava nam odakle dolazi ideja za ovakav bend, kazavši da je nastao 2016. godine na jednoj od uobičajenih svirki na koju je dolazilo cijelo društvo.

"Dugo se znamo, družimo i sviramo skupa, ali smo na jednoj svirci sasvim slučajno čuli RHCP cover i onda rekli: 'Au, pa mi ovo možemo mnogo bolje...' i tako je sve počelo. Mi smo izrazito povezani njihovom muzikom, pa nam je ta priča nekako odgovarala od samog početka", prisjeća se.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Bend čini nerazdvojna petorka: Armin Kešo, Amar Kešo, Amar Alijagić, Benjamin Halilović i Amar Hasović. Bave se ugostiteljstvom, IT strukom, medicinom, arhitekturom, ligvistikom, ali imaju i nekolicinu "ludih" ideja koje planiraju realizirati u budućnosti.

Objašnjava nam da bend ima pregršt nezavršenih autorskih pjesama. U principu, vole svirati skupa jer se vrlo lako nalaze na istoj frekvenciji.


"Muzika nam je haos dok traje taj trans. Već sutradan nam je to prosječno, a prekosutra skoro pa katastrofa. Sve se to slaže u neke arhive koje se već naredni dan prevaziđu. I sve tako... Ili se pripremamo za neki super album ili ne vidimo svi razlog za takvo nešto još uvijek, ili smo pak jednostavno ućahureni u komfortu manjka odgovornosti i opuštenog rada u kojem uživamo. Možda naša 'maherska' odluka bude da se u novoj godini napokon izvan te komfort zone", kaže Kešo.

Bend je mnogo puta svirao u Tuzli, Mostaru, Sarajevu, Splitu... Ipak, akcente stavlja na nastupe u Jazzbini i AG klubu u Sarajevu, gdje su redovni te hvale Jasmina Aganagića, menadžera i booking agenta koji je bend angažovao na brojnim lokacijama.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Naposljetku, našeg sagovornika pitamo da li su članovi benda imali priliku prisustvovati nastupu svojih idola, na šta nam uz smijeh odgovara:

"Svi smo ih slušali uživo, osim vokaliste koji je napravio životnu grešku i ostao učiti za ispit, koji je onda pao", zaključuje Kešo.