Ženski bend
82

Upoznajte članice benda Hurricane čija je pjesma "Favorito" osvojila region

S.H.P.
U novembru 2017. godine, slijedeći svoju strast prema R&B i pop zvuku, Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević iz Srbije osnovale su ženski bend Hurricane s idejom da se muzički izraze i zajedno započnu međunarodnu karijeru.

Nakon četiri snimljene pjesme na engleskom jeziku članice benda odlučile su snimiti i pjesmu na srpskom jeziku koja je za veoma kratko vrijeme pobrala simpatije publike širom regiona. Na YouTubeu pjesma "Favorito" je 15. u trendingu, a za samo desetak dana prikupila je više od šest miliona pregleda.

Pjesmu im je radio čuveni kompozitor Darko Dimitrov.

"Kada smo izbacile 'Favorito" vjerovale smo da će se pjesma svidjeti publici, no da će biti prava senzacija, to baš i nismo mogle pretpostaviti. Presretne smo i bilo bi nam drago kada bi svaka naša sljedeća pjesma postigla makar 90 posto uspjeha kao što je 'Favorito'", rekla je članica benda Ivana Nikolić.

Ivana Nikolić je dugo poznata u svijetu modernog plesa i muzike. Njen prvi nastup bio je 2011. godine u Beogradskoj areni s najvećim zvijezdama iz '90-ih, a najveću pažnju izazvao je spot koji je radila s Jalom Bratom za pjesmu "Mlada i luda".

"Moja najveća želja je da spojim ples i pjevanje u jedno, ali mi se nikada prije nije desila ponuda, tako primamljiva i jedinstvena, kao što je ovaj naš novoformirani bend 'Hurricane'. Mislim da ne postoji bolji način da se našoj publici predstavim kao novo lice na našoj muzičkoj sceni i oformim kao pjevač", kazala je.

Članica benda Ksenija Knežević kaže kako se muzikom bavi otkako zna za sebe, jer potječe iz muzičke porodice. Njen otac je čuveni pjevač Nenad Knežević Knez. Kao mala, Ksenija je nastupala na raznim dječijim festivalima, a kao srednjoškolka je nastupila i na Beoviziji pjesmom "Magija". Dugo je bila i dio projekta Sevdah Baby, a onda je dobila ponudu da bude dio benda Hurricane.

"Kada sam pozvana na audiciju za projekt Hurricane, znala sam da je to to, taj r'n'b zvuk, pjesme na engleskom, a budući da sam Sanju znala od ranije bila sam oduševljena. Naravno, kao i u svakom bendu uvijek postoje nesuglasice, ali bitno je da ih brzo riješimo i nađemo kompromis, jer cilj nam je svakako isti, a i bavimo se najljepšim poslom na svijetu", kazala je Knežević.

Sanja Vučić je dijete pjevača, a još u osnovnoj školi imala je svoj alternativni rock bend. Bila je dio raznih projekata od etno do jazz sastava, preko crkvenih i svjetovnih horova. Pet godina bila je i pjevačica benda ZAA, a svoju zemlju Srbiju predstavljala je na Eurosongu.

"Činjenica je da na našim prostorima manjka ženskih bendova i to je nešto što je atraktivno i smatramo da može biti podjednako atraktivno i u inozemstvu kada se spoje talent, karizma i pozitivna energija", kazala je Vučić.

Djevojke iz benda Hurricane naglasile su da nisu odustale od inozemne karijere te da je punom parom nastavljaju graditi.

"Karijeru smo počele prije godinu i po na Karibima i od toga ne odustajemo, trudit ćemo se i dalje svim silama da predstavimo našu zemlju u svijetu na najbolji mogući način. Mi smo tek počele, tako da naše vrijeme tek dolazi", kazala je na kraju našeg razgovora Nikolić.

Pred ovim djevojkama je sigurno uspješna karijera jer su do sada uspjele da im se pjesme emituju na radijskim stanicama širom svijeta, posebno u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Južnoj Africi, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj i Indiji.