Muzika
208

Upoznajte bend Otpisani kojeg čine ljekar, pravnik i student: Muzika je ljubav

Piše: E. S. H.
Sanjin Fazlić, Rade Lončar i Kenan Kumrić
Sanjin Fazlić, Rade Lončar i Kenan Kumrić
Mladi sarajevski bend Otpisani čine ti momka, bubnjar Rade Lončar, basista Kenan Kumrić i gitarista i vokal Sanjin Fazlić. Otpisani su mladi bend, okupili su se sredinom novembra prošle godine, a već u decembru su uradili cover za pjesmu "Get lucky".

"Cover za pjesmu 'Here comes the rain again' benda Eurythmics smo nedavno snimili, a imamo namjeru da u narednom periodu snimimo još jedan ili dva covera, nakon čega ćemo snimiti neki autorski singl", rekao je za Klix.ba frontmen benda Sanjin Fazlić.

Ovi momci sve rade sami i iz ljubavi prema muzici. Kenan i Sanjin su iz Sarajeva, a Rade živi na Palama. Sanjin je pravnik, Rade ljekar, a Kenan student.

"Imam mali kućni studio, a bavim se i videoprodukcijom. Sa Kenanom sam pokušao nešto da uradim prije dvije godine, ali smo imali problema sa bubnjarom. Sa Radetom me spojio zajednički prijatelj, jer je i Rade tražio bend, a meni je trebao bubnjar i tako smo počeli", ispričao nam je Sanjin.

U narednom periodu namjeravaju snimiti autorsku kompoziciju kojom će se predstaviti široj publici, a covere su snimili kako bi se "zagrijali" i vidjeli reakcije na njihov rad.

U videu poslušajte kako zvuče obrade pjesama "Get Lucky" i "Here comes the rain again" u izvedbi ovog mladog sarajevskog benda.