18. maja
9

Upitan nastup Madonne na finalu ovogodišnjeg Eurosonga

Klix.ba
Madonna (Foto: AFP)
Madonna (Foto: AFP)
Iako je ranije najavljen Madonnin nastup na ovogodišnjem Eurosongu koji počinje večeras, ipak je upitno pojavljivanje jedne od najvećih pop pjevačica svih vremena na ovoj manifestaciji.

Ovu informaciju potvrdili su organizatori Eurosonga koji kažu kako Madonna mora potpisati ugovor prije nastupa.

"Evropska radiodifuzna unija nikada nije potvrdila Madonnin nastup. Ukoliko nemamo potpisan ugovor, ona se ne može pojaviti na našoj pozornici", kazao je Jon Ola Sand, izvršni supervizor Eurosonga.

Ovogodišnji Eurosong održat će se u Tel Avivu od 14. do 18. maja, a Madonnin nastup očekivao se posljednje, to jest finalne večeri takmičenja.

Madonnin nastup najavili su britanski i američki mediji prošlog mjeseca. Kako su pisali, Madonna bi trebala otpjevati dvije pjesme, jednu s novog albuma "Madame X" te jedan od starijih hitova, vjerovatno "Like a Prayer".

Iako se ova informacija učinila zvaničnom, organizatori Eurosonga kažu kako finalna odluka još nije donesena. Oni su u pregovorima s nekoliko pjevača o nastupima, ali nikakvi ugovori još nisu potpisani. Stoga još nije jasno kako će biti ispunjeno poluvrijeme Eurosonga.