Muzika
0

UpGrade Fest u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U sarajevskom Kinu Bosna/1. maj, u petak 01. augusta 2008. godine bit će održan UpGrade Festival na kojem će nastupiti pet bendova iz BiH i Njemačke.

UpGrade Fest je festival urbane muzike koji se već tradicionalno održava u Sarajevu i Magdeburgu, a sa ciljem povezivanja omladine ova dva grada, te razmjene kulture i sticanja novih muzičkih iskustava.

Član jednog od bendova iz Sarajeva (Uncle Sam Decided) koji su preuzeli odgovornost organizacije ovog festivala, Vedad Strujić izjavio je: "Drago nam je da nakon koncerata koje smo održali u sklopu UpGrade Festa u Magdeburgu imamo priliku ugostiti naše prijatelje iz Njemačke i uzvratiti im gostoprimstvo koje su nam pružili tamo. Na koncertu u petak sarajevskoj publici će se predstaviti bendovi: Uncle Sam Decided, MTS i Corbansick iz Sarajeva, te naši gosti Kelso Lane i Mophisto iz Njemačke."

"Ovo je naš prvi koncert u Sarajevu nakon ulaska u polufinale nedavno održanog Demo Festa, a iskoristit ćemo priliku i da predstavimo svoje EP izdanje pod nazivom Lord of Insanity," rekao je Vedad.

Koncerti počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan.