Muzika
38

Uoči praznika: Dječiji hor BasicS snimio pjesmu "Sve što želim sada za poklon si ti"

Piše: M. N.
Članovi dječijeg hora BasicS su uoči nadolazećih praznika snimili singl Mariah Carey "All I Want For Christmas is You" na bosanskom jeziku. Riječ je o singlu s prvog studijskog albuma "Xmas special '15".

"Vrijedno smo radili na prevođenju sedam najpoznatijih svjetskih božićno-novogodišnjih hitova kako bismo ih otpjevali prvi put na našem jeziku i time vam u potpunosti uljepšali predstojeće radosne praznike, a osma pjesma na ovom izdanju je autorska pjesma 'Vrijeme želja', autora Đorđa Jovančića. Ovaj video postavljamo tačno sedam dana pred naš koncert i promociju navedenog CD-a koji će se, upravo po završetku koncerta, naći u prodaji", rečeno nam je u školi BasicS.

Na CD-u se uz pjesmu "Sve što želim sada za poklon si ti" nalaze i pjesme "Santa Claus is comin' to town" te "Last Christmas" na našem jeziku. Prevode teksta i adaptaciju radio je Đorđe Jovančić, koji je i muzički producent na ovom projektu. Pjesme su snimane u novembru i decembru ove godine u studiju "Basics". Spotove je radio Marko Jovančić.

Koncert i promocija ovog CD-a održat će se 22. decembra u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo od 20:00 sati, a članovi škole BasicS obećavaju veselo praznično raspoloženje i dobar provod.

U izvođenju pjesama učestvovali su učenici Basics škole pjevanja i klavira: Ana Jovančić, Tamara Malidžan, Maja Buha, Sara Stojanović, Alma Agić, Tea Senić, Marija Ninković, Božana Ždrale, Valentina Krnojelac, Andrea Samouković, Una Bjelica, Anja Regoje, Sara Govedarica, Sara Zubić, Aleksandra Cinco, Haris Begović, Nedim Begović i Danis Begović.