{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet Angele Merkel ima novi singl "Djoni"

15.4.2015. u 10:52
25
15
Univerzitet Angele Merkel ima novi singl "Djoni"
25
Univerzitet Angele Merkel ima novi singl "Djoni"
Tuzlanski bend Univerzitet Angele Merkel snimio je novi singl nazvan "Djoni" i najavio svoj prvi album koji bi krajem godine trebao izaći u izdanju Dallas Recordsa.
"U vremenu razlika, ako imate malo dara, osjetite da nešto u zraku nije uredu. Potpuno prirodan osjećaj. U istom procesu je nastao nas novi singl 'Djoni', za koji vjerujem da neće naći put do puka regije", kazao je Adis Selimović, autor teksta i muzike ove pjesme.

"Nekako mi daleko lakše osjetimo 'miris' roštilja, alkohola, blage agresije u muzici, kako folk muzičara, tako i pojedinih 'urbanih' bendova, za pojmove Balkana. O tom disco soundu i govorimo. Ne znam kako nauka to objašnjava, vjerovatno je to pitanje same genetike, krvnih zrnaca... Nama je 'Djoni' više kao personifikacija jednog vremena, duha, bezbrižnog stanja, jedan mali omaž vremenu i kulturi. Mi ustvari ne želimo da je ljubav bol, niti da je smrt fašizmu samo floskula, bazično. Recimo da smo 'Djonija' tretirali kao terapiju u eteru", dodao je Selimović.

Aranžman pjesme radili su Adis Selimović i Enes Zlatar Bure, a mastering Đani Pervan. Muzički producent bio je Enes Zlatar Bure.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: