{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UNICEF se pridružio Makedoniji u žalosti za Proeskim

F
17.10.2007. u 11:19
0
1
UNICEF se pridružio Makedoniji u žalosti za Proeskim
0
UNICEF se pridružio Makedoniji u žalosti za Proeskim
Foto: Reuters
Na dan nacionalne žalosti u Makedoniji, UNICEF se pridružuje toj zemlji u sjećanju na Toše Proeskog, UNICEF-ovog nacionalnog ambasadora za djecu Makedonije i popularnog vokala na Balkanu, koji je jučer tragično izgubio život u sobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, saopćeno je u srijedu iz UNICEF-a.
"Djeca te zemlje izgubila su iskrenog prijatelja u Toši Proeskom. Ne samo da je zabavljao djecu svojim magičnim glasom nego je govorio za njih i s njima. On je bio prvi nacionalni ambasador UNICEF-a te zemlje koji se neumorno zalagao za djecu", izjavila je Honhewi Gao, zastupnica UNICEF-a za Makedoniju.

Imenovan kao nacionalni ambasador u 2004., Toše Proeski obavljao je tu dužnost sa strašću i iskrenošću. On je održao brojne humanitarne koncerte i skupove za prikupljanje sredstava za djecu s posebnim potrebama i za obnovu dječije klinike u Skoplju. Njegov lični angažman i karizma pomogli su povećanju svjesnosti od sprečavanja HIV/AIDS-a među mladima širom Balkana.

Kao nacionalni ambasador UNICEF-a on je snimio singl "Ovaj svijet", zajedno s horom škole za djecu s problemima vida "Dimitar Vlahov". Pjesma je postala himna među djecom i simbol njegovih velikih napora da podigne svijest među djecom. Duh podrške Toše Proeskog pravima djece zauvijek će ostati u srcima sviju nas, posebno djece, saopćeno je u srijedu iz UNICEF-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: