Iznenadna smrt
64

Umro pjevač Jonghyun, član popularnog južnokorejskog benda Shinee

Klix.ba
Kim Jong-hyun
Kim Jong-hyun
Član jednog od najpopularnijih južnokorejski bendova pod nazivom Shinee, Kim Jong-hyun, odnosno Jonghyun, iznenada je umro u 28. godini.

Južnokorejska policija sumnja da se radi o samoubistvu te je pokrenula istragu o Jonghyunovoj smrti.

Dvadesetosmogodišnji pjevač je prevezen u bolnicu nakon što je u besvjesnom stanju pronađen u svom stanu u Seoulu. Njegova sestra je prva pozvala pomoć nakon što je dobila nekoliko poruka od svog brata, no, ljekari su nažalost u bolnici mogli samo proglasiti smrt popularnog pjevača.

U jednoj od poruka poslanih sestri Jonghyun je napisao "ovo je moj posljednji oproštaj".

Pjevač je bio poznat u svojoj zemlji i izvan nje, a bio je i vješt plesač. Imao je važnu ulogu u pisanju i produkciji pjesama grupe, a 2015. godine je započeo uspješnu solo karijeru. Na naslovnice je dospio i zbog svog mišljenja o politici vlade kada je riječ o obrazovanju, kao i zbog podrške LGBT zajednici.

Šokirani fanovi su na Twitteru ostavljali emotivne poruke.

Grupa Shinee je popularna i izvan Južne Koreje, a snimila je i nekoliko albuma na japanskom jeziku. Dvorana u Tokiju sa 55.000 mjesta je bila rasprodana, a britanski sajt je pao minut nakon što je počela prodaja karata za Festival južnokorejskog filma u Londonnu 2011. godine, gdje se grupa pojavila.

Ranije ove godine je grupa nastupila na svojoj prvoj sjevernoameričkoj turneji.