Muzika
0

Umjetnička slika gitariste Rolling Stonesa na dobrotvornoj aukciji

Sarajevo-x.com
Umjetnička slika rock veterana i člana grupe "Rolling Stones" Ronnieja Wooda naći će se ove sedmice na aukciji kako bi se sakupio novac za Kraljevsku akademiju umjetnosti u Londonu.

Crtež zvijezda Kraljevskog baleta Carlosa Acost i Darcey Bussell kojeg je uradio član kultne grupe "Rolling Stones", Ronnie Wood, jedno je od tridesetak umjetničkih djela koja će se u srijedu moći kupiti na aukciji s ciljem prikupljanja novca za Kraljevsku akademiju umjetnosti u Londonu.

Wood je svoje umjetničke radove počeo predstavljati javnosti već 80-ih godina, te je održao i mnoštvo umjetničkih izložbi širom svijeta, a za BBC je izjavio kako "ima čast da donira svoj crtež".

"Kao umjetnik i ljubitelj umjetnosti, odan sam ljudskoj formi. Imao sam privilegiju da osjetim uzbuđenje koje budi Kraljevski balet u Londonu i uradim crtež sa baletnim zvijezdama. Preciznost fizičkih pokreta ovih plesača oduzima dah", izjavio je Wood za BBC.

Wood će također biti i počasni govornik na svečanosti koju organiziraju školske institucije unutar Kraljevske akademije, koja je osnovana davne 1768. godine.

Poznati gitarista je još izjavio: "Ova aukcija će finansijski pomoći umjetnicima kako bi ljudi poput mene mogli i dalje biti inspirisani novim talentima".