Dođite u Zetru
0

Ulaznice za koncert "Zajedno za život" u prodaji

FENA
Adi i Edo Mulahalilović
Adi i Edo Mulahalilović
Ulaznice za koncert "Zajedno za život", koji će se održati 6. februara u Zetri, po cijeni od 15 KM od danas su u prodaji kod uličnih prodavača na platou Skenderija i ispred tržnice Markale u Sarajevu.

Na koncertu će pored grupe Dine Merlina i grupa Plavi orkestar, Bombaj štampa i Letu štuke nastupiti i Dražen Žerić Žera, Hari Varešanović i Mladen Vojčić Tifa kao samostalni izvođači kako bi pružili podršku svom kolegi i prijatelju Edi Mulahaliloviću.

"Već sad znamo kako smo za koncert 'Zajedno za život' dobili podršku kolega, predstavnika medija, donatora, te je očigledno da je promocija izazvala veliko interesovanje javnosti. Kupovinom ulaznica za koncert i svojim dolaskom u Zetru publika će omogućiti da ova akcija umjetnika rezultira uspjehom i da se stvore pretpostavke za nastavak liječenja našeg kolege i prijatelja", istakla je Ismeta Dervoz, glasnogovornica koncerta.

Kompozitor, tekstopisac i producent Edo Mulahalilović je svoju muzičku karijeru započeo već kao dječak, na takmičenjima učenika muzičkih škola širom bivše Jugoslavije. Zajedno s Pjerom Žalicom i Izudinom Kolečićem 1983. godine osniva grupu Baobab u kojoj je pjevao i svirao gitaru. Ista trojka 1985. zajedno s Hajrudinom Varešanovićem osniva grupu Hari Mata Hari.

Repertoar grupe su u značajnoj mjeri činile i Edine autorske pjesme. Tako 1991. godine, braća Mulahalilović zajedno pripremaju i realiziraju Edin prvi samostalni album "Jedna je pjesma cijelog života". Njihova pjesma "Ostani", u izvođenju Alme Čardžić i Dejana Lazarevića, 1994. godine je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Takmičenju za pjesmu Evrovizije u Irskoj.

Kao kompozitor i producent Edo Mulahalilović je u Finskoj, u periodu od 1996. do 2002. godine, snimio dvadesetak albuma s raznim skandinavskim izvođačima.