Muzika
0

Ulaznice za koncert Zabranjenog pušenja u pretprodaji još danas i sutra

Sve je spremno za nastup grupe Zabranjeno pušenje povodom 30 godina karijere koji će se održati u sarajevskoj Skenderiji u subotu, 28.12.2013. Uz brojne goste, prijatelje grupe, koncert će obilježiti i razni produkcijski elementi koje publika grupe u Sarajevu još nije imala prilike vidjeti. Dan prije sarajevskog koncerta, grupa će održati koncert u tuzlanskom Mejdanu.

Cijena ulaznice za koncert, za sve mlađe od 27 i starije od 65 godina, je u pretprodaji 8 KM. Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 10 KM, tako da svi koji žele kupiti ulaznicu po povoljnijoj cijeni to mogu napraviti još danas i sutra na pretprodajnim mjestima: plato Skenderija, štand ispred tržnice Markale, biletarnica BKC-a i YU Caffe na Ilidži.

Kako se na ulazu u dvoranu očekuje prilična gužva pozivamo publiku da na vrijeme dođe u dvoranu pogotovo iz razloga jer je kao uvod u koncert Zabranjenog pušenja pripremljen interesantan program koji uključuje nastupe grupe Grafit, Lake te Predraga Lucića i Borisa Dežulovića. Ulaz u dvoranu Mirza Delibašić bit će otvoren u 18 sati, a koncert će otvoriti grupa Grafit u 19 sati. U 20 sati nastupa Laka, a između nastupa Grafita i Lake svoj nastup će imati doajeni novinarstva Predrag Lucić i Boris Dežulović.

Nastup Zabranjenog pušenja je planiran za 21 sat, a u sklopu nastupa grupi će se na bini pridružiti frontmen grupe Hladno pivo, Mile Kekin te Halid Bešlić koji će s Arabeskama izvesti pjesmu "Kad procvatu behari".

Koncerte Zabranjenog pušenja u Sarajevu i Tuzli omogućili su sponzori grupe – Sarajevsko pivo, Choco Lips i AriZona. Partner koncerata je Ekopak, a medijski pokrovitelji sarajevskog koncerta Zabranjenog pušenja su Klix.ba, FTV, Radio Stari grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia.