Muzika
0

Ulaznice za Exit 08 u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Prodaja četvorodnevnih ulaznica za Exit 08 festival, počela je danas, 20. maja u Sarajevu, a zvanično prodajno mjesto je Turistička agencija „Bek“ u Ulici Tina Ujevića 13.

Cijena četvorodnevne ulaznice za ovogodišnji Exit festival košta 110 KM, dok je cijena mjesta u kampu 40 KM. Broj ulaznica je ograničen, a s obzirom na veliko interesovanje očekuje se da će ulaznice biti mnogo brže prodate nego inače.

Exit i Tuborg, kao i prethodnih godina, u okviru akcije „Piti ili biti“, nude nude posjetiocima poseban paket koji sadrži ulaznicu, prevoz i smještaj u kampu. Prevoz je besplatan, ali je broj mjesta u autobusima ograničen, pa će samo najbržim kupcima Exit Paketa biti omogućeno da putuju zajedno na Exit. Cijena ovog paketa je 150 KM.

Pored Sarajeva i Turističke agencije „Bek“, ulaznice za Exit festival u Bosni i Hercegovini mogu se još kupiti u Banja Luci u Turističkoj agenciji „Sebastijan“ i u Tuzli u Tattoo studiju „Tatzoo“.

Exit je aktuelni dobitnik nagrade za „Najbolji evropski festival“ koja je dodijeljena na „UK Festival Awards“ ceremoniji održanoj u Londonu, 6. novembra 2007. godine. Festivalski program se svake godine odvija na oko 25 bina od kojih su najznačajnije Main Stage i Dance Arena, a od dosadašnjih Exit izvođača posebno se izdvajaju: Robert Plant, Pet Shop Boys, Beastie Boys, Franz Ferdinand, Snoop Dogg, Billy Idol, Iggy Pop, Cypress Hill, Rony Size, Fat Boy Slim, Carl Cox, Prodigy, Slayer... Tokom osam godina, Exit festival je posjetilo više od milion ljudi iz cijelog svijeta uključujući, tokom 2006. godine broj stranih posjetilaca Exita prešao je 35%, a 2007. godine i 50% od ukupnog broja posjetilaca. Pored brojnih priznanja međunarodnih medija, trenutno se izdvaja ugledni britanski dnevnik The Guardian, koji je uvrstio Exit festival na listu 12 najuzbudljivijih turističkih destinacija i događaja u 2008. godini. Exit 08 festival biće održan od 10. do 13. jula 2008. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Na ovogodišnjem Exit festivalu nastupiće muzičke zvijezde kao što su Sex Pistols, NER*D, The Hives, Laurent Garnier, Manu Chao, Gogol Bordello, Primal Scream, M.I.A, Sven Vath, Axwell, Nightwish, Tiga i više od 600 izvođača na preko 25 festivalskih bina.

Sve dodatne informacije o festivalu mogu se pronaći na adresi www.exitfest.org.