Muzika
47

Učestvujte u nagradnoj igri i osvojite VIP ulaznice za koncert Konvoja

Klix.ba
Posljednje pripreme za solistički koncert grupe Konvoj su u toku, a veliko interesovanje publike već je rezultiralo prodajom većeg kontigenta ulaznica koje se još uvijek mogu kupiti putem portala Kupikartu.ba i njihovih ovlaštenih prodajnih mjesta, kao i putem ulične prodaje na platou Skenderija, blagajni Bosanskog kulturnog centra i cafeu Delikatesna radnja.

Koncert kojeg grupa Konvoj organizuje nakon 10 godina, održat će se u 20. decembra u Domu mladih i na njemu će se predstaviti novi album "Mimosvijet" koji sadrži devet pjesama.

Ističući kako posljednje pripreme idu prema planu, frontmen grupe Konvoj, Nedžad Merdžanović, naveo je kako svi članovi jedna čekaju subotu i trenutak kada će nakon duge pauze ponovo pozdraviti sarajevsku publiku.

“U posljednja dva mjeseca mnogo energije smo uložili u sve aktivnosti kako bi koncert prošao u što boljem redu i mislim da je naša publika to već prepoznala. Prodaja ulaznica kao i poruke koje dobivamo privatno, znak su da svi željno iščekujemo subotu i naše novo druženje na kojem ćemo predstaviti jedan novi i moderniji zvuk Konvoja“, naveo je Merdžanović.

Kao novitet na bh. muzičkoj sceni, Konvoj je prije nekoliko dana predstavio i prvu mobilnu aplikaciju jednog benda na Balkanu, "Mimosvijet", na kojoj će svi ljubitelji Konvoja moći pratiti sve aktivnosti te preuzimati najnovije fotografije i videoklipove sa njihovih nastupa.

“Drago nam je što smo pioniri u određenim poljima i što će ova aplikacija svim našim fanovima dodatno olakšati praćenje naših aktivnosti. Kada smo snimali album željeli smo da ispričamo priču, da damo naše viđenje mimosvijeta, a ova aplikacija to omogućava i našoj publici, jer pored informacija o nama, zamišljena je kao zaseban community u kojem svi korisnici mogu dijeliti svoje sadržaje kojima definišu mimosvijet kao pojam“, rekao je Merdžanović.

Od danas na oficijelnom Facebook fan pageu grupe Konvoj, počinje nagradna igra “Ko prije njemu dvije“ putem koje svi fanovi mogu osvojiti VIP ulaznice. Ova nagradna igra inspirisana je nadahnutim pismom koje su članovi benda dobili nedavno od kolege Rifeta Čamdžića iz Divanhane, koji ih je podsjetio da se počeci mnogih današnjih sarajevskih i bh. muzičara vezani za Konvoj i inspiraciju koju su dobili gledajući ih na stageu prije više od 15 godina.

“Divno je znati da smo bili inspiracija mnogim drugim bendovima i svakako pozivam fanove da prate naš fan page gdje ćemo imati jednu interesantnu nagradnu igru u kojoj će moći pokazati od kad nas prate i kakve uspomeni ih vežu za nas“, istakao je na kraju Merdžanović.

Sve informacije o novom albumu, pjesmama i diskografiji grupe Konvoj, kao i tehničke informacije o koncertu, moguće je pronaći na novoj web stranici grupe www.konvoj.ba, web stranici albuma www.mimosvijet.ba, te na Facebook fan pageu.

Specijalni gost na koncertu bit će grupa Strava škola.