Muzika
460

Učesnici X Factor Adria: Mulaomerović i Pacoli snimili cover za pjesmu "Da je tuga snijeg"

Piše: M. N.
Sarajlije Adnan Pacoli (Beatboxer) i Tarik Mulaomerović (pjevač i muzičar) vrijedno se pripremaju za audicije najvećeg muzičkog showa na Balkanu X Factor Adria. Uspješno su savladali prvu stepenicu i prošli dalje na audiciji koja je održana u BiH, te su nedavno bili u Beogradu, gdje su se predstavili žiriju u najboljem mogućem svjetlu.

"Bilo je odličnih kandidata i sklopili smo mnoga prijateljstva. Ne možemo davati puno informacija, ali sigurno da niko neće ostati ravnodušan na našu izvedbu. Otišli smo iz Beograda prezadovoljni, sa velikim iskustvom i to nam je veliki podstrek da još više radimo i da se još više trudimo", rekao je Pacoli za Klix.ba.

U okviru priprema za dalje takmičenje pripremili su i novi cover za pjesmu Dine Merlina "Da je tuga snijeg". Fantastična izvedba oduševila je njihove prijatelje i vjerne obožavatelje koji su im poželjeli mnogo sreće u nastavku takmičenja.

Početak emitovanja druge sezone "X Factor Adria" počinje na proljeće, a emiteri u BiH su FTV i RTRS, koji su partneri produkcijske kuće Connect Live Media. Procjenjuje se da će ovaj show pridobiti blizu 18 miliona gledalaca. Ovogodišnji žiri čine Željko Joksimović, Tonči Huljić, Massimo Savić i Aleksandra Kovač.