Muzika
0

Učesnici Operacije Trijumf idu u Moskvu?

Sarajevo-x.com
Učesnici prvog regionalnog takmičenje muzičkih talenata Operacije Trijumf nakon proglašenja pobjednika okrenuli su se novim izazovima, što je za većinu bivših ukućana Akademije značilo odlazak na nacionalna takmičenjima za pjesmu Evrovizije.

Za sada, najveći uspjeh postigao je hrvatski predstavnik Igor Cukrov koji je sa pjesmom "Lijepa Tina" odnio pobjedu na Dori, hrvatskom nacionalnom izboru za predstavnika na Eurosongu. Autor muzike za pjesmu je bivši član žirija Operacije Trijumf, hrvatski kompozitor i producent Tonči Huljić, dok tekst pjesme potpisuje njegova supruga Vjekoslava Huljić.

U Kristalnog dvorani hotela "Kvarner" u Opatiji zapažen nastup imala je i druga hrvatska predstavnica i favoritkinja Operacije Trijumf Ana Bebić, koja je otpjevala pjesmu Nine Ninčevića "Mrzim spore stvari".

Iako se spekuliralo da bi pobjednik takmičenja Operacija Trijumf Adnan Babajić mogao predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 54. Eurosongu koji će se održati u Moskvi, on trenutno boravi u Beogradu gdje snima svoj prvi album. Umjesto njega, našu zemlju na Eurosongu predstavljat će rock grupa Regina sa pjesmo "Bistra voda".

Čak tri pjesme koje će izvoditi učesnici 'Trijumfa' ušle su u izbor srpskog takmičenja za Eurosong, Beoviziju. Na manifestaciji koja će održati 7. i 8. marta u Beogradu nastupit će novooformljeni boy bend OT kojeg čine Nikola Sarić, Nikola Paunović, Vukašin Brajić i Đorđe Gogov sa pjesmom "Blagoslov za kraj". Na ovogodišnjoj Beoviziji za odlazak u Moskvu borit će se i Milica Majstorović i Danijel Pavlovića, koji će nastupiti u duetu, te njihova kolegica Sonja Bakić, koja nastupa solo.

Jedan od najvećih favorita takmičenja, kojeg su fanovi poredili sa tragično preminulim Tošetom Proeskim, Aleksandar Belov neslavno je prošao na nacionalnom takmičenju u Makedoniji, gdje je osvojio tek sedmo mjesto.