Sarajevo
335

Učenici Srednje muzičke škole pjesmom uljepšali praznike u staračkom domu

L. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Starački dom u Nedžarićima danas su posjetili učenici Srednje muzičke škole Sarajevo te su štićenike počastili malim koncertom i poželjeli im sretne predstojeće praznike.

Ideja o koncertu zasnovana je na želji da posjete ljude koji borave u ovom domu i s njima podijele radost praznika. U posjeti je bilo 15 djece, a njihov nastavnik klarineta Emir Brkić kazao nam je kako su sva djeca oduševljena ovom akcijom i kako su jedva čekali da koncert započne.

"Koncert je organizovan u sklopu društveno korisnog rada za prve razrede, što je program koji je pokrenut ove godine. Kolegica Lejla Šehić i ja vodimo ovu sekciju te smo zajedno došli na ideju da odvedemo djecu da naprave ovaj koncert", objašnjava Brkić.

Koncert je počeo u 11 sati, a trajao je jedan sat.

"Iskreno sam se iznenadio koliko su se učenici predali cijeloj ovoj akciji, ulagali su sve svoje slobodno vrijeme u probe... Sredili su se, danas su stavili i kapice. Jedva su čekali početak. Nakon ovog koncerta imamo u planu posjetiti i Dječiji dom Bjelave, a u drugom polugodištu spremamo koncert koji ćemo pokloniti Sarajevu i građanima. Zvat će se 'Dobrodošlo proljeće'", zaključuje Brkić i dodaje kako škola za 2020. godinu planira još mnoge projekte.