Muzika
19

U2 protiv Trumpa: Bono pitao Amerikance: Jeste li spremni da izgubite sve?

Klix.ba
Popularna rock grupa U2 održala je spektakularni koncert Los Angelesu, te je iznenadila sve fanove kada s posebnim aranžmanom pjesme "Desire". Tokom pjesme na videozidu pušteni su dijelovi izjava republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, dok je Bono uporedo postavljao pitanja publici.

Dijelovi izjave u kojoj Trump govori "Šta možete izgubiti?" kombinovani su s Bonom koji je postavljao pitanja: "Jeste li spremni da se kockate s automobilom? Jeste li spremni da se kockate s domom? Jeste li spremni kockati se sa svojim 'američkim snom'?", pitao je Bono dok je publika vrištala.

Dok su se na videozidu izmjenjivali snimci Trumpa, kockanja i krsta koji simboliziraju mišljenje ove rock grupe o tome šta će se dogoditi ukoliko Trump pobijedi na predsjedničkim izborima, Bono je na Trumpovo pitanje "Šta možete izgubiti?" odgovorio "Sve!".

U2 je postavio snimak koncerta na zvaničnu Facebook stranicu grupe i iznenadio mnoge. Dok ih većina fanova podržava, drugi su poručili da je miješanje muzičara u politiku apsolutno nepotrebno.