Muzika
0

U2 održao koncert na krovu zgrade BBC-a

Sarajevo-x.com
Rock grupa U2 odsvirala je nenajavljen koncert na krovu zgrade u kojoj je smješten BBC, te su na taj način predstavili svoj 12. studijski album "No Line On The Horizon".

Slavna rock grupa nenadano se popela na vrh zgrade u kojoj je smješten BBC, te održala dvadesetominutni koncert kojem su mogli prisustvovati samo rijetki sretnici.

Blizu 5.000 ljudi se okupilo oko zgrade BBC-a kako bi čuli ovaj irski bend koji je svojevremeno gostovao i u Bosni i Hercegovini.

Inače, bend je trebao biti specijalni gost u emisiji BBC-jevog Radija 1, a glasine o mogućem koncertu pojavile su se i ranije na brojnim internet forumima.

Publika je bila oduševljena. Mnogi su se skupili i ranije, jer su načuli glasine o mogućem koncertu, dok su ostali izašli iz svojih domova, pubova, trgovina, kako bi vidjeli i čuli ovaj slavni irski bend. Saobraćaj u ulici gdje se nalazi zgrada BBC-ja je za vrijeme koncerta bio blokiran, te je policija morala preusmjeravati automobile.

Svi članovi benda su bili u bundama jer je bilo iznimno hladno, izuzev The Edgea koji je bio samo u prsluku bez rukava sa šeširom na glavi. Iznenadni koncert uživo je prenosio BBC-jev Radio 2 u emisiji DJ-a Chrisa Evansa.

Na sličan način 1969. godine su i Beatlesi održali koncert, ali na krovu izdavačke kuće Apple.

Inače, tokom emisije U2-ovci su izjavili da se spremaju na turneju ove godine, te da se nadaju da će ulaznice biti nešto jeftinije kako bi njihovi fanovi, pogođeni recesijom, ipak mogli vidjeti svoj omiljeni bend.

"Ali, bit će i skupljih karata, za one bogate", dodao je frontmen ove grupe Bono Vox.

Bono je također, rekao da za ljeto spremaju nešta specijalno, ali nije htio otkriti o čemu se radi.

Također, tokom emisije je došlo i do manjeg incidenta kada je Bono Vox nazvao Chrisa Martina, frontmena grupe Coldplay pogrdnim imenom. BBC se odmah u eter ispričao slušateljima, a to je kasnije učinio i sam Bono.