Muzika
143

U toku upis u proljetni semestar Muzičkog ateljea "Maya Sar"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Muzički atelje "Maya Sar" nastao je iz ljubavi i želje da se dugogodišnje pedagoško, studijsko i scensko iskustvo Maye Sar prenese ljubiteljima muzike raznih generacija.

Osnovni cilj je razvijati individualnost, kreativnost i motivaciju polaznika, njegovati ljubav i poštovanje prema umjetnosti, te stvaranje mogućnosti za sve one koji žele da razviju ili unaprijede svoje sposobnosti, bilo da se radi o početnicima ili afirmisanim muzičarima.

Za sve ljubitelje ove vrste muzičkog usavršavanja, najmlađe polaznike, ali i njihove roditelje, u toku je upis u proljetni semestar Vokalnog studija, koji počinje sa radom u martu 2015. godine

U okviru Muzičkog ateljea "Maya Sar" postoje tri programa:

Vokalni studio - akcent je na modernim stilovima pjevanja (Pop, R’n’B, Soul…) i primjenjivanju savremenih "vocal coaching" metoda, po ugledu na svjetske savremene programe. Nastava se odvija semestralno, u četiri nivoa. Dva časa sedmicno (jedan individualni i jedan u grupi) u trajanju od 45 min. Polaznici koji zele pohadjati iskljucivo individualne casove, nisu vezani za semestre i trebaju to naznaciti u prijavi.

Pjevaonica - namijenjena je najmlađim polaznicima od 4 do 8 godina starosti, koji će kroz osmišljene muzičke igre i interakciju sa muzičkim instrumentima, na jedan ležeran način prilagođen uzrastu, upoznati svijet muzike. Polaznici imaju priliku da učestvuju u snimanju autorskih kompozicija, posebno komponovanih za Pjevaonicu.

Nastava se odvija u grupi, jednom sedmično u trajanju 1 sat.

Škola klavira - obuhvata program od početnog do naprednog nivoa znanja, uz savladavanje osnova teorije muzike, solfeggia i tehnike klavira. Program je prilagodjen individualno svakom polazniku, shodno predispozicijama, predznanju i ambiciji.

Nastava se odvija individualno, dva puta sedmično u trajanju 45min.

Muzički atelje "Maya Sar" organizuje Masterclass radionice, na kojima će gostovati priznati domaći i regionalni umjetnici, pjevači, instrumentalisti, kompozitori, producenti, glumci, koreografi, koji će u radu sa polaznicima“iz prve ruke” podijeliti svoja iskustva.

Pored medijskih gostovanja, polaznici ce posjećivati muzički studio, tonske probe i koncerte, kako bi mogli upoznati sve segmente koje obuhvata profesionalno bavljenje muzikom.

Na kraju svakog semestra, polaznici će nastupiti na završnom koncertu.

Pjevaonica se odnosi na uzrast od 4 do 8 godina starosti,dok za polaznike Vokalnog studija i Škole klavira ne postoje starosna ograničenja.

"Iza nas je vrlo uspješan, prvi semestar tokom kojeg su polaznici 'Muzičkog ateljea Maya Sar' pripremali muzičke numere koje su već snimili u profesionalnom studiju Long Play", kažu uz Ateljea.

Svi detalji, opis programa kao i obrazac za prijavu dostupni su na internet stranici www.mayasar.com, dok je za dodatna pitanja na raspolaganju oficijelna kontakt adresa: [email protected]