Muzika
0

U toku posljednje pripreme za koncert Dine Merlina na Koševu

Sarajevo-X
Fotografije: Zijah Gafić
Fotografije: Zijah Gafić
U toku su posljednje pripreme organizacije koncerta Dine Merlina koji će se održati na stadionu Koševo u subotu 31. jula s početkom u 20:30.

Iako se radi pod otežanim vremenskim uvjetima, montaža scene odvija se predviđenom dinamikom, a radnici preduzeća GP Butmir koji rade na izgradnji scene i ostalim građevinskim poslovima, premda rade na otvorenom i pod kišom, radove privode kraju.

Jučer je počelo i postavljanje 900 metara zaštitne ograde oko stadiona Koševo, koja će biti postavljena iz sigurnosnih razloga.

U isto vrijeme, Dino Merlin sa svojim bendom nastavlja intenzivne probe. Standardnom devetočlanom bendu danas će se na probama pridružiti i članovi gudačkog orkestra Kempa koji su u utorak doputovali u Sarajevo.

Kako saznajemo od organizatora koncerta, Javnog servisa Bosne i Hercegovine i Magaze, na koncertu će kao bekvokali nastupiti Daria Hodnik, dugogodišnja saradnica Dine Merlina, Ena Dapo, koja već duže vrijeme prati Dinu na njegovim koncertima, a kao pojačanje na koševskom koncertu će nastupiti Nermin Puškar i Maja Hodžić.

Kako saznajemo, prognoze meteorologa za petak i subotu su pozitivne. Najavljuje se razvedravanje te prestanak padavina, tako da je sve spremno za veliki koncert koji publika sa nestrpljenjem očekuje već četiri godine.